In een recent rapport wordt gesproken over een enorme overdracht van rijkdom van babyboomers naar Gen Z en Millennials die door overheden als een aantrekkelijk doelwit voor belastingen wordt gezien. Volgens schattingen zal alleen al in de VS deze overdracht zo’n $90 biljoen bedragen, wat heeft geleid tot een nieuw politiek debat over successierechten.
De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft gesuggereerd dat herziene belastingen op erfenissen overheden kunnen helpen bij de herverdeling van rijkdom, en tegelijkertijd gelijkheid en overheidsinkomsten kunnen bevorderen. Hoewel successierechten volgens Pascal Saint-Amans van de OESO een betere optie zouden kunnen zijn dan vermogensbelastingen, zijn ze niet populair en de impact ervan op de economie en samenleving is twijfelachtig.
Financieel deskundige Aswath Damodaran van de Universiteit van New York is bezorgd dat successierechten niet het kernprobleem aanpakken van een vergrijzende bevolking en een kwakkelende economie. Hij wijst erop dat het belasten van al eerder belast inkomen fundamenteel dubbele belasting is en dat het een boodschap van gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid naar de volgende generatie kan sturen.
Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op persoonlijke opinies en geeft geen financieel advies.
Het bericht $90,000,000,000,000 Overdracht van Rijkdom naar Gen Z en Millennials Is ‘Verleidelijk Doelwit’ voor Regeringen Te Midden van Stijgende Schuld: Rapport verscheen eerst op The Daily Hodl.