Laatst verloor een handelaar meer dan $1 miljoen aan digitale activa door de Normie memecoin-exploit.
De handelaar investeerde $1,16 miljoen in 11,23 miljoen Normie (NORMIE) memecoins, om vervolgens zijn investering te zien dalen met meer dan 99% tot slechts $150, zoals gerapporteerd door Lookonchain op 26 mei.
Normie, een op Base gebaseerde memecoin, werd getroffen door een slim contractexploit dat meer dan $41,7 miljoen van zijn marktkapitalisatie in slechts drie uur slashed. Lookonchain was de eerste die op 26 mei waarschuwde voor de exploit.
Na de exploit daalde de waarde van Normie met meer dan 96%, en bereikte de marktkapitalisatie een dieptepunt van ongeveer $200.000 voordat het een lichte herstel begon, volgens CoinGecko-gegevens.
Op 27 mei stemde het Normie-team naar verluidt in met een deal met de hacker om 90% van de gestolen NORMIE tokens terug te geven.
Na het aanbod van de hacker werd social media overspoeld met valse Normie-berichten, waarin ten onrechte de herlancering van de nieuwe token werd aangekondigd om gebruikers te misleiden en frauduleuze links te laten klikken.
Meer dan 72.000 Normie-houders werden getroffen door de slimme contractexploit, aanvankelijk gedetecteerd in maart, volgens een post van Quick Intel op 26 mei.
Ondanks deze tegenslag blijft de handel in memecoins onverminderd doorgaan, met handelaren die nog steeds dierenthematische cryptocurrencies kopen.
Frog-themed memecoin Pepe bereikte een nieuw all-time high van $0,00001718 op 27 mei, met een stijging van meer dan 75% in de afgelopen week, volgens CoinMarketCap-gegevens.
Memecoins, zonder intrinsiek nut, behoren tot de meest volatiele digitale activa. Toch halen sommige handelaren aanzienlijke winst uit deze hoogrisicomarkt.
Twee weken geleden veranderde een Pepe-handelaar $3.000 in $46 miljoen, met een rendement van meer dan 15.718 keer zijn oorspronkelijke investering, geholpen door de opleving van het GameStop-schandaal.
*Disclaimer: De bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke observaties en dient niet als financieel advies. Voer altijd uw eigen onderzoek uit voordat u investeringsbeslissingen neemt.*