bitcoinBTC/USD
$ 63,429.99 1.15%
ethereumETH/USD
$ 2,544.97 4.42%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 568.53 1.68%
solanaSOL/USD
$ 150.70 7.95%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.585575 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.13 4.42%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106029 1.42%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.76%

Blackberry onthult cyberaanval gericht op Mexicaanse cryptocurrency beurzen

Image

## Blackberry onthult cyberaanval gericht op Mexicaanse cryptocurrency beurzen

Hey crypto-liefhebbers! Blackberry, de techreus die ooit de mobiele telefoonindustrie domineerde, heeft recentelijk gewaarschuwd voor een financieel gemotiveerde cyberaanval in Mexico. Deze aanvaller heeft het gemunt op Mexicaanse cryptocurrency beurzen en banken met aanzienlijke vermogens.

Volgens het rapport van Blackberry maakt de aanvaller gebruik van een open-source remote access tool genaamd AllaKore RAT om gevoelige gebruikersinformatie te stelen van banken en cryptohandelplatforms. De aanvaller dringt bedrijfscomputers en databases binnen, vermomt zich met officiële benamingen en links, en verzendt gestolen bankreferenties en authenticatiegegevens naar een command-and-control (C2) server voor financiële fraude.

Wat opvalt is dat de aanvallers een voorkeur lijken te hebben voor grote bedrijven met een bruto-omzet van meer dan $100 miljoen die rapporteren aan het Mexicaanse Sociale Zekerheidsinstituut (IMSS). De meeste aanvallen komen van Mexicaanse Starlink IP-adressen en de Spaanstalige instructies wijzen op mogelijke vestiging van de dreigingsactoren in Latijns-Amerika.

Lees ook  Hondecoin en Shiba Inu rivaal Homo Dogecoin (HODOGE) stijgt met meer dan 8.000% door notering op MEXC.

De verspreiding van AllaKore RAT is ook alarmerend. Deze wordt afgeleverd in een Microsoft-installatiebestand en wordt alleen uitgevoerd als het doelwit zich in Mexico bevindt.

De dreiging blijft niet beperkt tot banken en cryptohandelsservices. Grote Mexicaanse bedrijven in diverse sectoren zijn ook het doelwit.

In andere delen van de cryptowereld zien we ook toenemende eenvoudige phishingaanvallen, met verontrustend hoog succes in het stelen van geld. Zo hebben bijvoorbeeld bijna 66.000 gebruikers van hardware walletfabrikant Trezor contactgegevens gelekt na een beveiligingslek.

Trezor benadrukt dat de fondsen veilig blijven, maar waarschuwt voor het delen van gevoelige informatie zonder verificatie, gezien de aanvallers directe e-mailverzoeken voor herstelgegevens naar gebruikers zijn begonnen te sturen.

Met de aanhoudende datalekken in de cryptowereld is het belangrijk voor investeerders om uiterst voorzichtig te zijn en de authenticiteit van verzoeken om gevoelige informatie te verifiëren.

*Dit artikel is gebaseerd op eigen inzichten en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven