Deze partnerschap vestigt het eerste AI x Web 3.0 lab aan de ‘Future of Digital Currency Initiative’ van de Stanford University.
De FDCI (Future of Digital Currency Initiative) van de Stanford University en Eliza Labs, de makers van het open-source Eliza-agentframework, kondigden vandaag een baanbrekend onderzoekspartnerschap aan om te verkennen hoe autonome AI-agenten digitale valutasystemen zullen transformeren.
De samenwerking, die in het eerste kwartaal van 2025 van start zal gaan, brengt de expertise van Stanford op het gebied van digitaal valutaresearch samen met de geavanceerde mogelijkheden van Eliza Labs op het gebied van de ontwikkeling van autonome agenten.
Door gebruik te maken van het open-source Eliza-framework van Eliza Labs voor de ontwikkeling van autonome agenten, zal de samenwerking fundamentele vragen aanpakken over hoe AI-agenten vertrouwen kunnen vestigen, acties kunnen coördineren en beslissingen kunnen nemen binnen gedecentraliseerde financiële systemen.
Dit onderzoek komt op een cruciaal moment nu autonome agenten steeds meer invloed hebben op economische systemen en financiële diensten, waarbij het Eliza-framework een bewezen basis biedt voor de ontwikkeling van betrouwbare en schaalbare op agenten gebaseerde systemen.
Professoren Dan Boneh en David Mazières, die het onderzoeksbeurzenprogramma zullen leiden, zeiden:
“Deze samenwerking vertegenwoordigt een unieke kans om vorm te geven aan hoe AI-agenten zullen interageren binnen digitale economieën.
“Door de gevestigde infrastructuur van FDCI te combineren met de expertise van Eliza Labs op het gebied van multi-agent systemen, bevinden we ons op de voorhoede van deze transformerende technologie.”
Shaw Walters, oprichter van Eliza Labs, zei:
“We zijn ongelooflijk enthousiast om samen te werken met het [FDCI] van Stanford – een van de meest prestigieuze programma’s voor digitaal valutaresearch – om te verkennen hoe AI-agenten de toekomst van financiële systemen kunnen vormgeven.
“Samen combineren we de academische rigueur van Stanford met ons veelgebruikte Eliza AI-agentframework om vertrouwen en governance te stimuleren in gedecentraliseerde economieën.”
Het onderzoeksprogramma zal zich ontvouwen in drie fasen gedurende 2025, gericht op drie kerngebieden.
- Agentvertrouwensmechanismen – Nieuwe kaders ontwikkelen voor hoe autonome agenten vertrouwen vestigen en verifiëren binnen digitale valutanetwerken, voortbouwend op de bestaande agentvertrouwensarchitectuur van Eliza Labs.
- Multi-agent-economische systemen – Onderzoeken hoe agenten interacteren en coördineren in economische contexten.
- Gedecentraliseerde agentgovernance – Nieuwe protocollen creëren voor het beheren van autonome agentgemeenschappen.
De initiatief zal open-source frameworks, simulatieplatforms en praktische toepassingen produceren in geautomatiseerde market-making systemen en gedecentraliseerde financiële diensten.
Vroege bevindingen en ontwikkelingen zullen worden gedeeld via peer-reviewed publicaties en branchepresentaties.
De partnerschap zoekt actief geselecteerde industriecollaborateurs, die vroegtijdige toegang bieden tot opkomende technologieën en directe betrokkenheid bij het vormgeven van onderzoeksrichtingen.
Voor durfkapitaal- en blockchain-infrastructuurpartners biedt dit een kans om zich te positioneren aan de voorhoede van de ontwikkeling van agententechnologie en toegang te krijgen tot opkomend technisch talent op dit gebied.
Onderzoeksresultaten zullen onder meer nieuwe vertrouwenskaders voor autonome agenten, schaalbare protocollen voor multi-agentcoördinatie en formele modellen voor agentgovernance in gedecentraliseerde systemen omvatten.
Deze ontwikkelingen beogen basisnormen vast te stellen voor agentinteractie in digitale economieën.
Over Eliza Labs
Eliza Labs bevindt zich op de voorhoede van de ontwikkeling van autonome agentssystemen van de volgende generatie.
Opgaan in 2024, is Eliza Labs de schepper van het Eliza-agentframework, een open-source platform ontworpen om de manier waarop autonome AI-agenten worden gemaakt, ingezet en beheerd te revolutionaliseren.
Het Eliza-framework maakt krachtige multi-agent simulaties mogelijk, waardoor ontwikkelaars, onderzoekers en bedrijven geavanceerde AI-systemen kunnen bouwen.
Eliza Labs is toegewijd om de grenzen van AI-technologie te verleggen om de toekomst van intelligente, autonome systemen vorm te geven.
Voor meer informatie kunnen gebruikers de website bezoeken.
Contact
Sarah Cohen, oprichter van SJC PR
Deze post Eliza Labs en de FDCI van de Stanford University om de impact van AI-agenten op digitale valutasystemen te verkennen verscheen eerst op The Daily Hodl.