bitcoinBTC/USD
$ 68,254.29 0.82%
ethereumETH/USD
$ 2,646.73 0.50%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 597.81 0.47%
solanaSOL/USD
$ 156.67 0.62%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.542862 0.85%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,644.64 0.52%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.140852 1.61%
tronTRX/USD
$ 0.15712 1.22%

BlackRock in gesprek met crypto-uitwisselingen over het gebruik van zijn BUIDL-token als onderpand voor derivaten: verslag

Image

Er zijn rapporten dat de asset management-reus BlackRock in gesprek is met verschillende crypto-beursplatforms over het gebruik van zijn eigen token BUIDL als onderpand voor derivatencontracten.

Volgens een artikel van Bloomberg onder verwijzing naar anonieme bronnen, onderzoekt de grootste vermogensbeheerder ter wereld het idee om BUIDL – de crypto-asset verbonden aan het getokeniseerde mutual fund van het bedrijf – te gebruiken als onderpand bij de handel in derivatencontracten.

BUIDL werd in maart van dit jaar gelanceerd en staat voor BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund. Dit token is ontworpen om een stabiele waarde van $1 per token te bieden, gebouwd op de Ethereum blockchain om blue-chip handelaren opbrengsten te bieden.

De gesprekken van BlackRock omvatten naar verluidt crypto-beurzen zoals Binance, ‘s werelds grootste crypto-beurs op basis van volume, evenals OKX en Deribit.

Het fonds investeert naar verluidt in contanten, Amerikaanse schatkistpapier en overeenkomsten tot ‘repurchase’, en keert dividenden rechtstreeks uit naar de portefeuilles van investeerders in de vorm van nieuwe tokens elke maand.

Lees ook  Spoedig geopende floodgates - Altcoin die in vijf maanden met meer dan 590% is gestegen, klaar voor meer winst: Top analist

Het hoofd digitale activa van BlackRock, Robert Mitchnick, gaf aan dat “[BUIDL] de nieuwste voortgang is in onze strategie voor digitale activa. We richten ons op het ontwikkelen van oplossingen in de ruimte voor digitale activa die echte problemen helpen oplossen voor onze klanten.”

In april introduceerde stablecoin-uitgever Circle een nieuwe smart contract-functie waarmee BUIDL-houders hun tokens kunnen omwisselen in USDC. Op dat moment verklaarde CEO Jeremy Allaire van Circle dat deze nieuwe functionaliteit investeerders in staat zou stellen “snel uit getokeniseerde activa te stappen, kosten te verlagen en wrijving weg te nemen.”

*Dit artikel is geschreven vanuit een informatief perspectief en is geen financieel advies.*

Scroll naar boven