bitcoinBTC/USD
$ 68,343.31 1.86%
ethereumETH/USD
$ 2,642.00 1.43%
tetherUSDT/USD
$ 0.999798 0.09%
bnbBNB/USD
$ 598.89 1.50%
solanaSOL/USD
$ 154.20 2.70%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99994 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.544928 0.15%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,642.04 1.48%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.137868 7.30%
tronTRX/USD
$ 0.158898 0.70%

FBI arresteert man die naar verluidt SEC’s X-account in januari heeft gehackt en voortijdig goedkeuring van Bitcoin ETF heeft aangekondigd.

Image

De FBI heeft recent een man uit Alabama gearresteerd die ervan verdacht wordt het account van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) op het sociale mediaplatform X te hebben gehackt in januari. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is Eric Council Jr. beschuldigd van samenzwering om ongeoorloofde toegang te krijgen tot het X-account van de SEC en frauduleus de naam van SEC-voorzitter Gary Gensler te gebruiken om de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) voortijdig aan te kondigen.

Het gebrek aan multi-factor authenticatie (MFA) voor het profiel van de toezichthouder maakte de hack mogelijk. De valse aankondiging leidde tot een stijging van meer dan $1000 in de Bitcoin-prijs, die later met meer dan $2000 daalde nadat de SEC de controle over het X-account had hersteld en verklaarde dat de aankondiging ongeautoriseerd was en voortkwam uit een beveiligingslek.

Council wordt ervan beschuldigd de hack te hebben uitgevoerd door middel van een ongeoorloofde SIM-swapping, waarbij hij een mobiele provider misleidde om het telefoonnummer van een ander individu toe te wijzen aan een SIM-kaart die door de dader werd gecontroleerd. Door de gestolen identiteit van een persoon te gebruiken die toegang had tot het X-account van de SEC, kon de beschuldigde toegang krijgen tot sociale media-accounts die aan dat telefoonnummer waren gekoppeld, waardoor de voortijdige aankondiging over Bitcoin ETF’s mogelijk was.

Lees ook  Nieuwe Bitcoin ETF's zien meer individuele transacties dan de twee top aandelen ETF's: Bloomberg-analist

FBI-assistent-directeur van de Criminal Investigative Division Chad Yarbrough verklaarde: “De beklaagde heeft naar verluidt het publiek misleid door zich voor te doen als het slachtoffer en namens de SEC frauduleuze verklaringen te doen. De FBI en onze partners zullen blijven onderzoeken en verantwoordelijk houden die proberen financiële markten voor eigen gewin te manipuleren.”

Council is aangeklaagd voor samenzwering om zware identiteitsdiefstal en toegangsfraude met een apparaat te plegen, met als risico een gevangenisstraf tot vijf jaar.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons persoonlijk perspectief.*

Scroll naar boven