bitcoinBTC/USD
$ 67,900.19 0.89%
ethereumETH/USD
$ 2,632.60 0.18%
tetherUSDT/USD
$ 0.999769 0.05%
bnbBNB/USD
$ 596.86 0.04%
solanaSOL/USD
$ 153.67 0.82%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.54955 0.82%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,633.72 0.24%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.134614 10.32%
tronTRX/USD
$ 0.159019 0.76%

De kracht van stablecoins – Stimuleren van e-commerce betalingen en het openen van deuren voor retailers in crypto

Image

Stablecoins worden steeds meer een alledaags digitaal hulpmiddel. Zowel bedrijven als gewone gebruikers maken er nu gebruik van voor hun betalingen. In Singapore bijvoorbeeld, bereikten de stablecoin-betalingen onlangs de waarde van $1 miljard, wat aantoont dat ze een essentiële oplossing worden voor bedrijven – en e-commerce is hier geen uitzondering op.

Het is niet verrassend dat stablecoins aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van traditionele fiatbetalingen en volatiele cryptocurrencies. Als het gaat om efficiënte betalingsmethoden voor bedrijven, zijn stablecoins de eerste keuze.

Maar hoe kunnen ze precies worden gebruikt in de e-commerce industrie, en waarom zijn ze een beter alternatief voor traditionele betalingsmethoden? Laten we deze vragen eens nader bekijken.

*Disclaimer: Dit artikel geeft informatie vanuit ons perspectief en is geen financieel advies.*

De huidige staat van cryptocurrency in e-commerce
Hoewel de adoptie van crypto nog niet overal gelijk is, is er zeker sprake van vooruitgang, en lijkt het bredere gebruik ervan onvermijdelijk.

Als we naar cijfers kijken, zoals een recente studie van Deloitte, zien we dat 64% van de consumenten geïnteresseerd is in het gebruik van cryptocurrency en stablecoins als betaalopties. VISA verwerkte bijvoorbeeld $4,2 miljard aan cryptobetalingen via zijn door crypto gesteunde kaarten in het eerste kwartaal van 2023, wat wijst op een groeiende vraag van consumenten.

Met name onder jongere generaties zijn de indicatoren voor de adoptie van crypto nog veelbelovender. Ongeveer 40% van de mensen tussen 18 en 35 jaar is van plan cryptocurrency te gaan gebruiken, en 10% overweegt dit zelfs op regelmatige basis te doen. Bovendien verwacht 31% van hen in de komende 12 maanden consistente cryptobetalingen te gaan doen.

Lees ook  Topfunctionaris van Binance vastgehouden in Nigeria en nu in 'Verslechterende Toestand', aldus CEO Richard Teng.

Wat betreft bedrijven, ongeveer 74% van de retailers overweegt om in de komende twee jaar cryptobetalingen te gaan accepteren.

Wereldwijd momentum
Belangrijk is dat op mondiaal niveau nieuwe spelers zoals China en Rusland al bezig zijn met het verkennen van uniforme crypto-regelgeving via de BRICS-alliantie. Ondertussen blijven landen als de VS, Canada, Australië, de EU, Israël en de Centraal-Afrikaanse Republiek de leiding nemen.

Waarom stablecoins ideaal zijn voor e-commerce
Zoals eerder vermeld, bieden stablecoins aanzienlijke voordelen waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor naadloze e-commercebetalingen.

1. Lage volatiliteit
Terwijl de volatiliteit van cryptocurrency voordelen heeft op sommige markten, maakt het ze minder praktisch voor dagelijks gebruik. Stablecoins zijn daarentegen gekoppeld aan de waarden van fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar of de euro, waardoor hun volatiliteit vermindert en bedrijven op een betrouwbare betaalmethode kunnen vertrouwen.

2. Snellere en goedkopere transacties
Stablecoins worden nu ondersteund door diverse blockchain-netwerken, waardoor betalingen sneller en kosteneffectiever zijn geworden. Dit is voordelig voor e-commercebedrijven die op zoek zijn naar efficiënte transacties.

3. Eenvoudig en stabiel instappunt in digitale betalingen
Dankzij hun uitbreiding naar verschillende blockchainnetwerken zijn stablecoins nu toegankelijker en praktischer, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd in betalingssystemen en een oplossing bieden voor uitdagingen die gepaard gaan met traditionele betalingen.

4. Eliminatie van omrekenings- en wisselkoersschommelingen
Voor e-commercebedrijven is een groot voordeel van stablecoins het wegnemen van omrekenings- en wisselkoersschommelingen. Stablecoins behouden een consistente waarde, wat bedrijven helpt kosten en onzekerheden van valutawisselingen te vermijden, vooral bij grensoverschrijdende transacties.

*Disclaimer: Dit artikel geeft informatie vanuit ons perspectief en is geen financieel advies.*

Scroll naar boven