bitcoinBTC/USD
$ 68,032.23 1.12%
ethereumETH/USD
$ 2,623.92 0.84%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.11%
bnbBNB/USD
$ 597.94 0.60%
solanaSOL/USD
$ 154.98 0.63%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.12%
xrpXRP/USD
$ 0.548759 0.62%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,623.54 0.85%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.126396 8.13%
tronTRX/USD
$ 0.160238 1.02%

Scarlett Johansson, Kylie Jenner en Taylor Swift in Top 3 Beroemdheden die worden misbruikt voor online scams: Cybersecurity Giant McAfee

Image

**Scarlett Johansson, Kylie Jenner en Taylor Swift in Top 3 van beroemdheden die worden misbruikt voor online oplichting: Cybersecurity Giant McAfee**

Hey lezers! Cybersecurity reus McAfee heeft onlangs onthuld dat dieven steeds vaker de namen van bekende Amerikaanse sterren gebruiken om consumenten te lokken naar online oplichtingspraktijken.

Volgens McAfee maken cybercriminelen gebruik van kunstmatige intelligentie om de namen en foto’s van filmsterren en social media influencers te misbruiken, met als doel mensen te verleiden om op kwaadaardige links te klikken.

Deze deepfake video’s zien er zo realistisch uit dat consumenten nietsvermoedend op een link kunnen klikken voor een nepproduct, zonder te beseffen dat ze malware binnenhalen die geld en persoonlijke informatie steelt, zoals bankgegevens.

Op de Celerity Hacker Hotlist van McAfee, waar de namen van persoonlijkheden staan die vaak worden misbruikt voor online oplichting, staan onder andere actrice Scarlett Johansson, realityster Kylie Jenner en zangeres Taylor Swift.

Lees ook  Titel: Gedetineerde in FCI Cumberland: Voormalig FTX Exec Ryan Salame werkt LinkedIn-titel bij nadat rechter hem naar de gevangenis heeft gestuurd

Naast hen maken cybercriminelen ook graag gebruik van namen en lookalikes van Anya Taylor-Joy, Tom Hanks, Sabrina Carpenter, Sydney Sweeney, Blake Lively, Johnny Depp en Addison Rae.

McAfee heeft deze lijst samengesteld op basis van het aantal riskante websites en de hoeveelheid nepcontent die werd gegenereerd toen er werd gezocht op de naam van een beroemdheid in combinatie met veelgebruikte termen. Vervolgens kregen de beroemdheden een risicoscore op basis van een analyse van bekende deepfakes tussen 1 januari en 15 september van dit jaar.

McAfee waarschuwt: “De gevolgen voor fans kunnen verwoestend zijn, met financiële verliezen variërend van een paar honderd dollar tot meer dan een half miljoen… Voor beroemdheden kunnen deze oplichtingspraktijken een ernstige impact hebben op hun publieke imago en merk.”

*Let op: Dit artikel is geschreven vanuit een bloggerperspectief en bevat geen financieel advies.*

Oorspronkelijke bron: The Daily Hodl.

Scroll naar boven