bitcoinBTC/USD
$ 67,895.19 3.62%
ethereumETH/USD
$ 2,623.80 0.99%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 598.59 2.14%
solanaSOL/USD
$ 156.43 1.85%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.544498 0.68%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,624.70 1.06%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.12544 10.10%
tronTRX/USD
$ 0.159525 0.59%

Cuba vraagt officieel aan president Vladimir Poetin van Rusland om zich aan te sluiten bij de BRICS-coalitie

Image

**Cuba vraagt Russische president Vladimir Poetin om zich aan te sluiten bij de BRICS-coalitie**

De Republiek Cuba heeft officieel aan Rusland gevraagd om zich aan te sluiten bij de BRICS-alliantie, een coalitie die zich verzet tegen de dominantie van de Amerikaanse dollar.

Volgens een bericht op het sociale mediaplatform X heeft de Cubaanse ambassadeur en minister van Buitenlandse Zaken, Carlos M. Pereira, verklaard dat het land formeel aan president Vladimir Poetin heeft gevraagd om Cuba toe te voegen aan BRICS.

BRICS is oorspronkelijk opgericht door Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, maar heeft onlangs Iran, Egypte, Ethiopië en de Verenigde Arabische Emiraten verwelkomd. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, zou Cuba het tiende land zijn dat zich bij de coalitie voegt.

De groep, opgericht in 2009, heeft als doel de banden met landen in het Globale Zuiden en Oosten te versterken en de economische handel buiten het dollarsysteem te bevorderen.

De aanvraag van Cuba aan Poetin komt vlak voor een bijeenkomst van BRICS-leden op een top in Kazan, Rusland. Tijdens deze top zullen de BRICS-landen bespreken hoe ze een nieuw handelssysteem voor olie, genaamd “petroyuan”, kunnen implementeren, aldus een rapport van het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) denktank.

Lees ook  Bitwise meldt dat een niet nader genoemde investeerder van plan is om $200.000.000 te investeren in het Spot Bitcoin ETF van de asset manager: SEC-aanvraag

Recentelijk heeft Saudi-Arabië, ‘s werelds grootste olieleverancier, bevestigd dat het “open staat voor nieuwe ideeën” met betrekking tot de handel in olie, inclusief het gebruik van de yuan.

Rusland overweegt ook de petroyuan te gebruiken als alternatief voor de petrodollar om zijn afhankelijkheid van de Verenigde Staten en het SWIFT-systeem te verminderen. In februari 2022 werden Russische banken uit dit systeem verbannen als reactie op het conflict in Oekraïne.

*Het bericht Cuba vraagt officieel aan Russische president Vladimir Poetin om zich aan te sluiten bij de BRICS-coalitie verscheen eerst op The Daily Hodl.*

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijk perspectief en is geen financieel advies.*

Scroll naar boven