bitcoinBTC/USD
$ 63,035.89 2.97%
ethereumETH/USD
$ 2,456.23 1.58%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.04%
bnbBNB/USD
$ 577.08 1.61%
solanaSOL/USD
$ 146.52 3.10%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.539917 0.70%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,455.20 1.56%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.111576 2.63%
tronTRX/USD
$ 0.163733 2.51%

Trump-Gesteund DeFi project klaar om WLFI token sale te lanceren op 15 oktober

Image

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, betreedt de wereld van decentrale financiën (DeFi) met zijn project World Liberty Financial. Dit project begint nu gebruikers aan te trekken en plant een openbare verkoop van zijn WLFI-token op 15 oktober. Het doel van het project is om $300 miljoen op te halen met een waardering van $1,5 miljard via een initiële tokenaanbod. Deze aankondiging heeft veel aandacht gekregen in de cryptocurrency-gemeenschap.

**Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op publiekelijk beschikbare gegevens en persoonlijke interpretatie. Dit artikel biedt geen financieel advies.**

In een recente aankondiging op social media kondigde World Liberty Financial aan dat de openbare verkoop beschikbaar zal zijn voor personen die zich kwalificeren via een whitelist-proces. Het bestuurlijke token, WLFI, zal in de eerste 12 maanden niet-overdraagbaar zijn, maar houders kunnen wel meteen deelnemen aan stemmingen over platformbeslissingen.

De eerste fase van het project omvat de lancering van een DeFi uitleenplatform, vergelijkbaar met Aave, op Scroll, een Ethereum Layer 2-oplossing. Dit platform zal aanvankelijk Bitcoin, Ethereum en stablecoins ondersteunen, met plannen voor de toekomst zoals een stablecoin-gerichte creditcard, integratie met beurzen voor naadloze vermogensoverdrachten en het fractionaliseren van reële activa zoals hotels en clubs.

World Liberty Financial wordt gepresenteerd als een cruciaal onderdeel van Trump’s visie om “Amerika weer geweldig te maken, dit keer met crypto”. Het initiatief streeft ernaar om de Verenigde Staten te positioneren als het leidende wereldwijde knooppunt voor cryptocurrency, met verbeterde financiële veiligheid en peer-to-peer transacties zonder tussenpersonen via DeFi.

Lees ook  BNB herpakt zijn positie van SOL: Zal de voorspelling van $400 uitkomen?

Hoewel er nog geen specifieke details en een definitieve lanceerdatum voor het platform zijn aangekondigd, bevat een voorlopig white paper voor het project een disclaimer waarin wordt vermeld dat World Liberty Financial niet eigendom is van, wordt beheerd door of verkocht wordt door de Trump-familie. Wel kan de familie mogelijkerwijs compensatie ontvangen van het initiatief, zoals aangegeven in de disclaimer.

**Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op publiekelijk beschikbare gegevens en persoonlijke interpretatie. Dit artikel biedt geen financieel advies.**

De aankondiging van World Liberty Financial heeft zowel de verwachtingen onder investeerders verhoogd als wenkbrauwen doen fronsen binnen de cryptocurrency-gemeenschap. Sommige prominenten, zoals Charles Hoskinson, mede-oprichter van de Ethereum en Cardano blockchain, hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke politieke implicaties van dit DeFi-project.

Hoskinson waarschuwt dat Trump’s DeFi-initiatief een “politiek struikelpunt” zou kunnen worden en bestaande spanningen rond cryptocurrency-regulering in de VS onder de regering-Biden zou kunnen vergroten. Hij benadrukt dat politieke polarisatie rond Trump kan leiden tot maatregelen van de Democraten die de levensvatbaarheid van het project bedreigen.

Er heerst onzekerheid over de impact van deze steun op de beleidswijzigingen als Trump weer aan de macht zou komen, ondanks de aantrekkingskracht van het project op invloedrijke investeerders en voorstanders.

*Featureafbeelding van DALL-E, grafiek van TradingView.com*

**Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op publiekelijk beschikbare gegevens en persoonlijke interpretatie. Dit artikel biedt geen financieel advies.**

Scroll naar boven