bitcoinBTC/USD
$ 62,504.75 3.05%
ethereumETH/USD
$ 2,437.08 0.97%
tetherUSDT/USD
$ 0.999566 0.07%
bnbBNB/USD
$ 576.39 2.04%
solanaSOL/USD
$ 144.98 2.72%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.535994 0.04%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,437.33 1.00%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109609 1.68%
tronTRX/USD
$ 0.159729 0.95%

Toezichthouder SEC beschuldigt crypto-handelsbedrijf Cumberland van opereren als niet-geregistreerde effectenhandelaar

Image

**Toezichthouder SEC beschuldigt crypto-handelsbedrijf Cumberland van opereren als niet-geregistreerde effectenhandelaar**

De afgelopen dagen heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor opschudding gezorgd door het in Chicago gevestigde crypto handelsbedrijf Cumberland aan te klagen voor het opereren als een niet-geregistreerde effectenhandelaar. Volgens de aanklacht zou Cumberland betrokken zijn geweest bij transacties met meer dan $2 miljard aan crypto-activa, die worden aangeboden en verkocht als effecten zonder de benodigde registratie conform federale effectenwetten.

Cumberland staat bekend als een van de leidende liquiditeitsverschaffers in de wereld van crypto. Het bedrijf handelt in digitale activa met tegenpartijen via telefoon of via hun online handelsplatform Marea. Daarnaast wordt beweerd dat ze actief zijn in het verhandelen van crypto-effecten op externe exchanges, aldus de toezichthouder.

Jorge G. Tenreiro, waarnemend hoofd van de Crypto Assets and Cyber Unit (CACU) van de SEC, benadrukt het belang van naleving van de effectenwetgeving en stelt dat Cumberland en andere partijen de aanbieding en verkoop van crypto-activa moeten behandelen als investeringen in effecten. De SEC beweert dat Cumberland heeft geprofiteerd van handelsactiviteiten in deze activa zonder de noodzakelijke beschermingen voor investeerders te bieden via registratie.

Lees ook  Handelaar zegt dat Over het Hoofd Gezien Bitcoin Indicator Groen Flippend te Midden van Correctie is na Parabolische Rally Weinigen Zagen Aankomen.

Cumberland verdedigt zich door te stellen dat het het meest recente doelwit is van de handhavingsgerichte aanpak van de SEC, maar dat ze klaar zijn om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen. Het bedrijf benadrukt dat ze hun bedrijfsvoering en activa niet zullen aanpassen vanwege de recente actie van de SEC en dat ze vertrouwen hebben in hun nalevingsprocedures en discipline om alle relevante regels en voorschriften na te leven.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en is louter informatief vanuit ons perspectief.*

De post SEC Charges Crypto Trading Firm Cumberland With Operating as an Unregistered Securities Dealer verscheen eerst op The Daily Hodl.

Scroll naar boven