bitcoinBTC/USD
$ 61,057.36 1.63%
ethereumETH/USD
$ 2,395.04 1.50%
tetherUSDT/USD
$ 0.998941 0.06%
bnbBNB/USD
$ 568.78 2.50%
solanaSOL/USD
$ 139.32 2.23%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999976 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.52634 1.13%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,392.60 1.67%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106684 2.27%
tronTRX/USD
$ 0.159702 0.15%

Macro-expert Hugh Hendry wedt op Bitcoin (BTC) en lagere rentetarieven voor 2025 – Dit is waarom

Image

De bekende hedgefondsmanager Hugh Hendry heeft zijn geld gezet op Bitcoin (BTC) en voorspelt lagere rentetarieven voor het komende jaar.
Hendry benadrukt de aanwezigheid van twee constante staartrisico’s bij investeringsstrategieën met korte volatiliteit, gericht op het behalen van winst bij afnemende marktvolatiliteit door het verkopen van opties.
“Het draait allemaal om de keuze tussen het investeren in call-opties waarbij de Mag-7 wordt gebruikt voor 100% van het bbp, of dat de rente snel zal dalen naar het laagste niveau.”
“Daarom ben ik altijd alert op de positie van de aandelenkoersen op de dag van de volgende renteverlaging. Mijn strategie is als een barbell: ik ben lang in BTC en heb langlopende calls op <2% Fed Funds op jaarbasis tegen eind 2025. Natuurlijk loop ik het risico dat aandelen stijgen terwijl bitcoin stabiel blijft of daalt als gevolg van onvoorspelbaar nieuws. Maar dat risico ben ik bereid te nemen." Met Mag-7 verwijst Hendry naar de "Magnificent Seven" tech-aandelen: Alphabet (GOOGL; GOOG), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Meta Platforms (META), Microsoft (MSFT), NVIDIA (NVDA) en Tesla (TSLA). Hendry vergelijkt ook de omvang van Bitcoin met de Invesco QQQ, een exchange-traded fund (ETF) gebaseerd op de Nasdaq-100 Index. "BTC is de droom van velen, positief of negatief. In werkelijkheid maakt de MASS ervan het irrelevant voor dit gesprek, maar wel heel aantrekkelijk om te overwegen vanwege het potentieel. Op dit moment is MASS cruciaal in het spel van Newton's Cradle, het springt eruit. De kapitalisatie van BTC bedraagt slechts $1 biljoen. QQQ is $42 biljoen. Daarom zijn de Q's, of beter gezegd de $13 biljoen van de Mag-7, de enige overweging. Het lenen tegen aandelen van banken maakt de robuustheid van die waardering cruciaal. Als dat wegvalt, volgt de kredietverlening, en de margin call is enorm. Misschien gebeurt het niet, maar als ik een bank was, zou ik goed letten op de waarde van dat onderpand. Ik zou proberen pro-cyclisch mijn activa te verminderen, en zo de markten en hun liquiditeit te steunen. Met 'geldigheid' bedoel ik de nabijheid van toegezegde activa tot een schatkistbewijs. Uw schatkistbewijs zal niet 83% van zijn waarde verliezen in de komende 18 maanden. Maar aandelen die op deze verhoogde niveaus ten opzichte van het bbp worden gewaardeerd, hebben periodiek zulke omkeringen doorgemaakt." Het bericht Macro-expert Hugh Hendry wedt op Bitcoin (BTC) en lagere rentetarieven tegen 2025 - Dit is waarom verscheen eerst op The Daily Hodl. *Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en is louter informatief vanuit ons perspectief.*

Lees ook  Beroemde handelaar Peter Brandt draait positief over Bitcoin, zegt dat belangrijke BTC-uitbraak kan naderen.

Scroll naar boven