bitcoinBTC/USD
$ 60,484.21 2.02%
ethereumETH/USD
$ 2,342.96 5.55%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 541.25 2.82%
solanaSOL/USD
$ 137.97 6.74%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.519236 13.78%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,340.98 5.61%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10321 4.83%
tronTRX/USD
$ 0.154781 0.32%

Welke kandidaat is beter voor Web 3.0 en Blockchain – Trump of Harris?

Image

Hey daar, beste lezers! De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 staan voor de deur, met Kamala Harris en Donald Trump als belangrijkste kanshebbers om het roer van het machtigste land ter wereld over te nemen. Wat interessant is, is dat de blockchain-industrie voor het eerst een sleutelrol kan spelen bij het kiezen van de volgende president van de VS.

Normaal gesproken houden mensen in de blockchain-industrie, waaronder Web 3.0-gebruikers en cryptocurrency-liefhebbers, zich afzijdig van politiek. Maar Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft onlangs zelfs gewaarschuwd tegen het stemmen op kandidaten alleen vanwege hun houding ten opzichte van gedecentraliseerde technologieën.

De juiste kandidaat kan het verschil maken voor de blockchain-industrie. Het kan bepalen of we blijven hangen in de verstikkende regulerende omgeving onder de regering van Biden of een frisse aanpak krijgen die innovatie aanmoedigt en investeerders geïnteresseerd houdt. Beide Democratische en Republikeinse partijen zijn zich bewust van de stem van de blockchain/crypto gemeenschap en hebben stappen genomen om deze belangrijke groep aan te spreken.

Maar de vraag blijft: “Welke kandidaat is beter voor de bevordering van blockchain/Web 3.0 in de Verenigde Staten?” Laten we eens kijken waar de industrie nu staat.

Vóór de verkiezingen maakte 38% van de Amerikaanse werknemers al gebruik van blockchain-technologie in hun bedrijven, terwijl meer dan 40% cryptocurrency bezit. Met de goedkeuring van Bitcoin ETF’s neemt de nationale interesse in digitale activa en cryptocurrency toe. Echter, regelgevingskwesties en rechtszaken tegen grote spelers zoals Coinbase en Ripple blijven uitdagingen.

De ideale president zou beleidsveranderingen moeten omarmen, eerlijke regelgeving moeten promoten en de ontwikkeling van blockchain moeten stimuleren.

**De Trump-optie**

Belangrijke figuren in de industrie, zoals Ryan Selkis van Messari en de Winklevoss broers, beschouwen voormalig president Donald Trump als een voorstander van blockchain-innovatie. Trump heeft zich steeds meer uitgesproken over digitale activa en blockchain-technologie, wat gunstig is ontvangen in de crypto-community.

Enkele van Trumps gedurfde standpunten over blockchain hebben hem geliefd gemaakt bij de meerderheid van de crypto-community en hem gepositioneerd als een belangrijke bondgenoot om politieke verandering teweeg te brengen.

**Kamala Harris**

Polymarket, ‘s werelds grootste gedecentraliseerde voorspellingsmarkt, laat een felbevochten strijd zien, met Kamala Harris die slechts

Lees ook  Crypto-analist Kevin Svenson voorspelt: Bitcoin kan zijn cyclustop bereiken in januari 2025 - Hier is waarom.

*Let op: Dit artikel is louter voor informatieve doeleinden en geeft geen financieel advies.***Hoe de verkiezingen van 2024 de toekomst van Web 3.0 in de VS kunnen beïnvloeden**

Het politieke landschap van de Verenigde Staten staat op scherp terwijl de verkiezingen van 2024 naderen. Met Kamala Harris die terrein wint op Donald Trump, wordt er gespeculeerd over wat een verschuiving in het presidentschap zou kunnen betekenen voor de blockchain-industrie. Harris heeft de nominatie van de Democratische Partij binnengehaald en ambieert de eerste vrouwelijke president van het land te worden. Ondanks haar stilte over de blockchain-industrie, wijzen positieve signalen erop dat een Democratisch presidentschap gunstig zou zijn voor blockchain, vooral gezien de inspanningen van de DNC om contact te maken met belanghebbenden en de steun van invloedrijke figuren zoals Mike Cuban.

Het persoonlijke standpunt van Harris over blockchain blijft echter onduidelijk en kan een struikelblok vormen voor gematigde kiezers en de jongere, tech-savvy demografie.

Na de verkiezingen worden cruciale vragen opgeroepen met betrekking tot de toekomst van blockchain-technologie onder verschillende presidentschappen. De mogelijke impact van Trump en Harris op oplossingen die blockchain bevatten, vooral in relatie tot opkomende technologieën zoals AI, wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Terwijl een verkiezing van Trump kan leiden tot versoepeling van bepaalde regelgeving voor innovatie, brengt dit ook zorgen met zich mee over ongecontroleerde groei in de AI-sector. Aan de andere kant zou Harris waarschijnlijk strijden voor meer regelgeving om consumenten te beschermen, wat zowel Republikeinse als Democratische kiezers zou aanspreken.

Op 5 november 2024 zal een cruciaal moment aanbreken voor de toekomst van Web 3.0 in de VS. De regelgevingsduidelijkheid en het vermogen om gunstig beleid uit te voeren, zullen een doorslaggevende rol spelen in de verkiezingsresultaten. Momenteel lijkt de kandidatuur van Trump meer gericht te zijn op pro-blockchain beleid, tenzij het Democratische team op het laatste moment met solide plannen komt. Hierdoor lijkt Trump de voorkeur te genieten onder belanghebbenden in de blockchain-industrie.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en reflecteert slechts het persoonlijke perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven