bitcoinBTC/USD
$ 65,860.65 1.55%
ethereumETH/USD
$ 2,695.39 2.04%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 610.52 2.81%
solanaSOL/USD
$ 158.27 2.10%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.586914 0.47%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,694.81 2.11%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.124091 6.43%
the-open-networkTON/USD
$ 6.04 4.56%

Robinhood en Revolut, financiële reuzen, overwegen potentiële lanceringen van stablecoins: rapport

Image

# Robinhood en Revolut overwegen lancering van stablecoins, volgens rapport

Het lijkt erop dat de populaire retail-handelsapp Robinhood en de digitale bank Revolut aan het verkennen zijn om hun eigen stablecoin op de markt te zetten.

Recente bronnen suggereren dat deze twee financiële techreuzen overwegen om deel te nemen aan de $170 miljard markt voor stablecoins. Echter, volgens Bloomberg hebben ze nog geen definitieve beslissing genomen over dit mogelijke nieuwe avontuur.

Een woordvoerder van Robinhood heeft bevestigd dat er op dit moment geen concrete plannen zijn om een stablecoin te lanceren. Revolut heeft aangegeven dat ze wel van plan zijn om hun aanbod van crypto-producten uit te breiden, maar hebben nog geen specifieke plannen bevestigd voor een stablecoin.

Dit nieuws komt op het moment dat strengere regels in Europa de positie van Tether, de uitgever van USDT, in de stablecoinmarkt bedreigen.

Lees ook  Miljardair Mike Novogratz waarschuwt en zegt dat Bitcoin waarschijnlijk geen nieuwe hoogtepunten zal bereiken zonder macro-economische hulp

De Europese Unie zal binnenkort de Markets in Crypto Assets (MiCA) regelgeving aannemen. Deze nieuwe regels kunnen er mogelijk voor zorgen dat crypto-beurzen binnen de regio stablecoins van niet-geautoriseerde uitgevers, zoals Tether, zullen verwijderen.

Stablecoins worden steeds populairder voor betalingen, vooral nu financiële bedrijven hun eigen varianten beginnen uit te brengen. Zo maakt USDT het voor Russische bedrijven mogelijk om grensoverschrijdende transacties uit te voeren te midden van bankensancties.

Het blijkt dat bijna de helft van de cryptogebruikers in opkomende markten, zoals India, Brazilië en Nigeria, ook stablecoins aanschaffen om geld te sparen in dollars.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter op persoonlijke titel geschreven.*

Scroll naar boven