bitcoinBTC/USD
$ 62,995.88 3.99%
ethereumETH/USD
$ 2,471.79 5.68%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 564.67 2.64%
solanaSOL/USD
$ 142.53 8.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588076 1.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,470.70 5.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105068 2.67%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.27%

Voormalige Coinbase executives lanceren crypto exchange met gebruik van PayPal Stablecoin

Image

Een groep voormalige leidinggevenden van Coinbase heeft aangekondigd dat ze TrueX zullen lanceren, een nieuwe digitale activabeurs die PayPal’s stablecoin, PYUSD, zal gebruiken als primaire afrekenvaluta.

True Markets heeft op 18 september TrueX geïntroduceerd als een “niet-custodiale, stablecoin-native beurs”. Voor de start van dit initiatief ontvingen ze $9 miljoen aan startkapitaal van investeerders zoals Paxos, Solana Foundation en Aptos.

Volgens een persbericht heeft TrueX een partnerschap gesloten met Paxos, de uitgever van de PayPal USD stablecoin, om PYUSD als de standaard afrekenvaluta op het platform te gebruiken. Met een marktkapitalisatie van meer dan $730 miljoen heeft PYUSD een belangrijke positie in de cryptowereld.

Stablecoins, zoals PYUSD, zijn bedoeld om prijsstabiliteit te bieden en worden doorgaans gedekt door specifieke activa of algoritmen; PYUSD is op een één-op-één basis gedekt door de Amerikaanse dollar.

De oprichters van TrueX, Vishal Gupta en Patrick McCreary, brengen een schat aan ervaring mee vanuit hun tijd bij Coinbase en andere gerenommeerde financiële instellingen. Gupta leidde het beursteam bij Coinbase voordat hij mede-oprichter werd van TrueX en was hoofd van USD Coin. McCreary, een senior stafingenieur bij Coinbase, speelde een cruciale rol als een van de belangrijkste architecten van Coinbase’s International Exchange. Beide executives hebben ook senior functies bekleed bij Goldman Sachs.

Lees ook  Polkadot-native Acala breidt uit naar Multichain Horizons via de Sinai-upgrade

Gupta benadrukte de groeiende vraag van klanten naar beveiliging van gescheiden uitvoering en bewaring:

“Klanten eisen nu de beveiliging van echte segregatie van uitvoering en bewaring. Ons team heeft hard gewerkt om aan deze behoeften te voldoen, gebruikmakend van de kracht van stablecoins om efficiënte liquiditeit en afwikkelingsoplossingen te faciliteren.”

TrueX is van plan om diensten aan te bieden aan instellingen in de VS en enkele internationale entiteiten.

Deze lancering past in een groeiende trend waarbij infrastructuren steeds meer de integratie van instellingen in de Web3-ruimte ondersteunen, zoals blijkt uit de recente aankondiging van DBS Bank op 17 september over het aanbieden van cryptomogelijkheden en gestructureerde producten aan institutionele beleggers later in het jaar.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en is puur informatief vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven