bitcoinBTC/USD
$ 62,995.88 3.99%
ethereumETH/USD
$ 2,471.79 5.68%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 564.67 2.64%
solanaSOL/USD
$ 142.53 8.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588076 1.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,470.70 5.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105068 2.67%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.27%

Rente verlagingen kunnen ‘de Ethereum Bull Market weer aanwakkeren’

Image

# Rente verlagingen kunnen ‘de Ethereum Bull Market weer aanwakkeren’

Als de Amerikaanse Federal Reserve voor het eerst in vier jaar de rente verlaagt, heeft BitMEX medeoprichter Arthur Hayes zijn inzichten gedeeld over wat dit zou kunnen betekenen voor de cryptomarkt. Tijdens zijn keynote op Token2049 in Singapore op 18 september sprak hij over de mogelijke gevolgen van deze renteverlaging.

In zijn toespraak met de titel “Gedachten over actuele macro-economische gebeurtenissen” onderzocht Hayes de financiële dynamiek van het investeren in staatsobligaties met een rendement van 5% in vergelijking met investeren in cryptocurrencies, met het oog op marktverschuivingen die worden veroorzaakt door de beslissing van de Fed.

Voordat hij inging op wat dit zou kunnen betekenen voor de cryptocurrency-markt, uitte Hayes kritiek op de strategie van de Federal Reserve.

“Het Fed is volgens mij een enorme fout aan het maken door de rente te verlagen op een moment dat de Amerikaanse overheid evenveel geld bijdrukt en uitgeeft als ooit in vredestijd,” merkte hij op, met een voorspelling van een mogelijke marktcrash kort na de renteverlaging.

Volgens Hayes zou de waarschijnlijke renteverlaging – naar verwachting tussen de 50 en 75 basispunten – de markten kunnen destabiliseren door het renteverschil tussen de Amerikaanse dollar en de Japanse yen te verkleinen.

Lees ook  BLVD United tekent MOU met MeDoDo Coin: Pionieren in een nieuw tijdperk van fanbetrokkenheid en biotech innovatie.

Hayes vergeleek vervolgens de opbrengsten van cryptocurrencies met die van staatsobligaties en stelde de vraag waarom men zou investeren in riskantere beleggingen wanneer veiligere opties zoals T-bills vergelijkbare rendementen bieden.

Met de focus op de prestaties van cryptocurrencies zoals Ether, wees Hayes op de recente onderprestatie in vergelijking met Bitcoin en noemde het een “internet obligatie” met een rendement van 4%. Ondanks deze trends blijft hij geïnvesteerd, in afwachting van een mogelijke opleving.

“Als het rendement snel daalt, wat ik geloof dat zal gebeuren, dan wordt Ethereum geld en verdien ik meer,” speculeerde Hayes, met een bredere voorspelling voor de markt:

“Naarmate de rente snel daalt, zoals ik verwacht omdat de Fed de rente zal verlagen, zullen de markten instorten en zullen ze zeggen, laten we meer van dat doen want dat gaat dingen oplossen. We zouden de Ethereum stierenmarkt opnieuw kunnen aanwakkeren.”

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit een informatief oogpunt en biedt geen financieel advies.*

Scroll naar boven