bitcoinBTC/USD
$ 63,768.09 5.69%
ethereumETH/USD
$ 2,485.65 6.86%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.57%
bnbBNB/USD
$ 570.15 4.45%
solanaSOL/USD
$ 143.80 9.80%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.37%
xrpXRP/USD
$ 0.593437 3.12%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,485.08 6.73%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106828 4.88%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 5.15%

Sam Altman’s Worldcoin (WLD) breidt uit naar het Solana (SOL) blockchain-netwerk met behulp van Wormhole.

Image

Een opmerkelijk crypto-project dat vorig jaar opviel door zijn iris-scan technologie, zet nu zijn stappen op een nieuwe blockchain. De laatste blogpost van Sam Altman’s Worldcoin (WLD) kondigt aan dat het op identiteit gerichte project de sprong maakt naar Solana (SOL) via het Wormhole interoperabiliteitsplatform.

Robinson Burkey, mede-oprichter van de Wormhole Foundation, zegt: “Het brengen van World ID naar Solana is een grote stap voorwaarts voor identiteitsverificatie. Door de integratie van World ID en Wormhole Queries kunnen ontwikkelaars nu gemakkelijk applicaties bouwen die echte gebruikers prioriteren over verschillende blockchains, wat het vertrouwen in gedecentraliseerde ecosystemen zal verbeteren.”

World ID is het gedecentraliseerde identiteitsprotocol van Worldcoin, dat tot doel heeft om een meer controleerbaar menselijk crypto-ecosysteem te creëren. Oorspronkelijk waren Worldcoin en World ID gebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain, en volgens de aankondiging kunnen gebruikers nu ID’s op Solana verifiëren die oorspronkelijk op ETH waren aangemaakt.

Lees ook  Econoom Alex Krüger zegt dat traditionele financiële instellingen drie opties hebben als het gaat om Bitcoin (BTC) - Dit is wat hij bedoelt.

In april van dit jaar kondigde Worldcoin de lancering aan van zijn eigen ETH-laag-2 blockchain genaamd World Chain.

World Chain zal samenwerken met World ID. Net zoals mensen World ID kunnen gebruiken om hun menselijkheid anoniem te bewijzen op apps zoals Discord-servers en Subreddits, zullen ze ook de mogelijkheid hebben om hun adressen op World Chain te verifiëren. Dit is optioneel en geanonimiseerd via zero-knowledge proofs, waardoor adressen volledig losgekoppeld zijn van de identiteit van de persoon, en ze simpelweg een verificatie ontvangen vergelijkbaar met een blauw vinkje.

*Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en is slechts bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven