bitcoinBTC/USD
$ 62,987.88 1.13%
ethereumETH/USD
$ 2,553.35 2.83%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.11%
bnbBNB/USD
$ 567.84 0.78%
solanaSOL/USD
$ 147.91 2.69%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.578992 2.44%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,551.20 2.78%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104631 2.32%
the-open-networkTON/USD
$ 5.58 3.28%

Memecoins verliezen momentum na meteorische winsten

Image

In 2024 maakte de memecoin-markt een ware hype mee, maar heeft moeite om de hoge waarderingen van eerder dit jaar vast te houden. Bekende tokens zoals Dogecoin, Shiba Inu, Pepe en Dogwifhat hebben aanzienlijke dalingen doorgemaakt, met gemiddelde afnames van ongeveer 63% volgens gegevens van Lookonchain die op 2 september vrijgegeven zijn.

De komst van nieuwe tokens heeft de markt ingrijpend veranderd. Veilige lanceerplatforms zoals Pump.fun en BaseJump hebben het proces van het uitbrengen van munten vereenvoudigd door veel technische en financiële obstakels weg te nemen, wat heeft geleid tot een golf van nieuwe spelers op de markt en de concurrentie binnen de memecoin-sector heeft versterkt.

Ilias Salvatore, van de token-analysetool Flooz, heeft de verschuiving in marktdynamiek opgemerkt als gevolg van deze nieuwe platforms, waarbij veranderingen in handelsgedrag en investeringsfocus benadrukt werden. “Ik denk dat geld vloeit naar waar de aandacht naar toe gaat,” legde Salvatore uit. Hij wees op de populariteit van platforms zoals Pump.fun en Solana voor het ontdekken van nieuwe tokens, die een specifiek type handelaar aantrekken, verschillend van degenen die gevestigde memes verhandelen op grote beurzen.

Lees ook  Kwartaalverslag van Coinbase Q4 2023 toont sterke groei richting dominantie in de handel in cryptocurrency

Carlos Mercado, een datascientist bij Flipside Crypto, merkte op dat dit snelle tempo kortetermijnhandelsgedrag ondersteunt dat verschilt van traditionele beleggingsstrategieën. “We zien on-chain bewijs van rotatie – volumes pieken voor de meeste memes in het begin, en handelaren schakelen over naar meer recent gelanceerde munten,” zei Mercado, wat duidt op een snel draaiende memecoin-markt.

Met meer dan 1,98 miljoen nieuwe tokens gelanceerd op Pump.fun sinds maart alleen al, is er een toegenomen concurrentie onder memecoins. Echter, de realiteit voor handelaren is hard; een momentopname van 11 september toonde aan dat slechts 1,3% van de tokens op Pump.fun een marktkapitalisatie van $69.000 heeft bereikt om op de gedecentraliseerde beurs Raydium te worden vermeld, wat aangeeft dat slechts een klein percentage “slaagt”.

Ondanks de grote hoeveelheid nieuwe memecoins, staan de meeste investeerders voor een uitdagende taak, met een gemelde $100 investering op Pump.fun die slechtere succespercentages heeft dan casinoroulette, benadrukkend dat beleggen in deze volatiele digitale activa een hoog risico met zich meebrengt.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en weerspiegelt louter het persoonlijke perspectief van de schrijver.*

Scroll naar boven