bitcoinBTC/USD
$ 62,767.82 1.34%
ethereumETH/USD
$ 2,541.49 2.51%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 566.55 0.45%
solanaSOL/USD
$ 145.85 1.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.580778 1.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,540.55 2.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104482 2.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.60%

Markten verwachten een bearish september – oprichters van Glassnode zeggen dat het minder waarschijnlijk zal gebeuren

Image

De oprichters van analytics bedrijf Glassnode laten weten dat een bearish september voor Bitcoin minder waarschijnlijk is dan wat de meeste marktdeelnemers denken.

Jan Happel en Yann Allemann, bekend als Negentropic, delen aan hun 63.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat ze twijfelen of september dit jaar weer een rode maand zal laten zien.

“We zijn sceptisch over het voortzetten van het scenario van een rode september in 2024:
– De maand begint op een laag niveau, met opwaartse katalysatoren
– Als iedereen het verwacht, is het minder waarschijnlijk (Soros’ reflexiviteit)”

Ondanks dat BTC iets lager staat bij aanvang van de maand, wijst Negentropic erop dat de belangrijkste cryptocurrency het goed doet in vergelijking met de Nasdaq 100 index. De analisten voorspellen dat deze outperformance zal aanhouden.

“Voel je je bearish? Sinds het begin van september… heeft Bitcoin aanzienlijk beter gepresteerd dan de NASDAQ 100. Bekijk de BTC-QQQ prestaties hieronder.

Historisch gezien was dit zeldzaam op neerwaartse dagen, maar we verwachten dat dit in de toekomst gangbaarder zal worden.”

Lees ook  Mark Yusko van Morgan Creek legt uit hoe Bitcoin ETF's bijdragen aan de volatiliteit van BTC op Wall Street.

Tijdens een mid-week sell-off in de cryptomarkten, benadrukken de analisten dat sommige altcoins die opvallend sterk zijn het waard zijn om in de gaten te houden in de nabije toekomst. Ze noemen Starknet (STRK), Celestia (TIA) en Jupiter (JUP) als voorbeelden.

“Wanneer je altcoins selecteert om te analyseren, zijn ‘rode dagen’ waardevol. In de heatmap worden vakjes weergegeven op basis van volume/marktkapitalisatie en gekleurd op basis van prestaties van vandaag. Altcoins die herstellen van de dip met sterk volume (grote, groene vakjes) kunnen fundamenteel sterk zijn. STRK, TIA, JUP.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $58.374, terwijl de totale cryptomarktkapitalisatie boven de $2 biljoen uitkomt.
Het bericht Markten anticiperen op een bearish september – Volgens oprichters van Glassnode is het minder waarschijnlijk verscheen eerst op The Daily Hodl.

*Let op: Dit artikel biedt geen financieel advies en reflecteert enkel het perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven