bitcoinBTC/USD
$ 62,987.88 1.13%
ethereumETH/USD
$ 2,553.35 2.83%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.11%
bnbBNB/USD
$ 567.84 0.78%
solanaSOL/USD
$ 147.91 2.69%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.578992 2.44%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,551.20 2.78%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104631 2.32%
the-open-networkTON/USD
$ 5.58 3.28%

Analist waarschuwt: “Ga voorzichtig te werk” – Diverse on-chain metingen wijzen op verminderde interesse van investeerders in Bitcoin

Image

Een zorgvuldige crypto-analist luidt de noodklok: de on-chain statistieken suggereren dat investeerders steeds minder geïnteresseerd raken in Bitcoin (BTC) te midden van een aanhoudende correctie.

Tijdens een recente strategische sessie deelde crypto-handelaar Ali Martinez zijn bevindingen met zijn 70.000 volgers op het social media-platform X. Hij benadrukte dat de warme toevoer gerealiseerde prijsmetrica wijst op bearish signalen voor Bitcoin.

De warme toevoer gerealiseerde prijsmetrica van Bitcoin volgt de gemiddelde aankoopprijs van alle munten die gedurende zes tot een week niet zijn verplaatst.

Martinez legt uit: “Een Bitcoin-prijs boven de warme toevoer gerealiseerde prijs is een positief signaal, terwijl een daling hieronder kan duiden op het begin van een langere bear market. Op dit moment ligt dit niveau op $66.000. Als BTC hieronder blijft, is voorzichtigheid geboden voor de stieren!”

De analist waarschuwt ook dat de korte-termijn houder gerealiseerde prijsmetrica van Bitcoin, die de gemiddelde aankoopprijs weergeeft van alle BTC die in de afgelopen 155 dagen zijn verworven, fungeert als een sterke weerstand voor BTC.

“Het meten van het gedrag van recente Bitcoin-kopers, toont de korte-termijn houder gerealiseerde prijs aan als een weerstand tijdens neerwaartse trends omdat deze houders eerder geneigd zijn te verkopen wanneer de prijs onder hun instapprijs zakt. Sinds 22 juni worstelt BTC om boven dit niveau uit te komen, momenteel op $63.250. Zolang BTC er niet in slaagt om deze zone als steun te herstellen, bestaat het risico van voortdurende verkoopdruk. Voorzichtigheid is geboden.”

Lees ook  Crypto exchange Binance kondigt steun aan voor nieuwe Ethereum Layer-2 scaling altcoin Starknet (STRK)

Tot slot constateert de analist dat de exchange volume momentum indicator een afname laat zien in de activiteit van Bitcoin-investeerders.

Deze indicator volgt het maandelijkse gemiddelde van gecombineerde in- en uitstroom van een crypto-activum ten opzichte van het jaarlijkse gemiddelde.

Martinez concludeert: “De exchange volume momentum indicator vertoont een aanhoudende daling in activiteit rondom exchanges, wat doorgaans wijst op een verminderde interesse van investeerders in Bitcoin en een afname in netwerkgebruik.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $59.697, met een stijging van 3,29% in de afgelopen 24 uur.

*Het bovenstaande artikel is geschreven vanuit het perspectief van de auteur en bevat geen financieel advies.*

Scroll naar boven