bitcoinBTC/USD
$ 98,380.36 0.52%
ethereumETH/USD
$ 3,418.76 1.95%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.08%
solanaSOL/USD
$ 255.78 1.69%
bnbBNB/USD
$ 665.56 2.49%
xrpXRP/USD
$ 1.45 6.07%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.434208 6.41%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
cardanoADA/USD
$ 1.06 2.77%
staked-etherSTETH/USD
$ 3,419.82 1.99%

Bankreus zegt dat tienduizenden klanten miljoenen uitgeven aan producten die nooit aankomen: Rapport

Image

Lloyds Bank heeft onthuld dat tienduizenden klanten in het Verenigd Koninkrijk worden bedrogen door nepwebsites tijdens het online winkelen. De bank meldt dat klanten met credit- en debetkaarten worden misleid om producten te kopen die nooit worden geleverd, waardoor oplichters alleen al het afgelopen jaar in totaal $ 8 miljoen (£ 6 miljoen) hebben buitgemaakt, volgens Yahoo Finance.

Oplichters doen zich voor als bekende merken op sociale media en lokken zo argeloze slachtoffers naar nepwebsites waar ze items kopen die ze geloven legitiem te zijn. Zo deed bijvoorbeeld het bedrijf “SM Wallet” zich voor als luxe kledingwinkel House of Fraser, schoenenwinkel Office, farmaceutisch gigant Superdrug en andere bekende merken. Na het adverteren van flinke kortingen, bleken de producten die werden verkocht ofwel nooit aan te komen, van inferieure kwaliteit te zijn, of totaal verkeerd te zijn.

Deze vormen van oplichting hebben geleid tot een stijging van 211% in disputen over creditcardbetalingen, aldus Lloyds.

Lees ook  Handelaar werpt nieuwe blik op Altcoin die dit jaar meer dan 1.000% is gestegen, en schetst toekomst voor Bitcoin

Gavin Evans, senior manager voor consumentenkaarten bij Lloyds Bank, benadrukt het belang van alertheid tijdens online winkelen: “Wanneer we een koopje zien, kan het verleidelijk zijn om toe te slaan, maar het is cruciaal om te beseffen dat malafide handelaren sociale media gebruiken om grote kortingen te bieden op producten die ze nooit van plan zijn te leveren. Onthoud het gezegde: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.”

Expert in consumentenrecht Lisa Webb van consumentenorganisatie Which, adviseert consumenten om de domeinnaam van websites waar ze willen winkelen te controleren. “Domeinen eindigend op .net of .org worden zelden gebruikt voor online winkels, dus wees extra voorzichtig. Als de prijzen verdacht laag zijn en je onder druk wordt gezet door een aftellende timer, moeten de alarmbellen gaan rinkelen.”

*Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op eigen perspectief en geeft geen financieel advies.*

Scroll naar boven