bitcoinBTC/USD
$ 62,909.86 0.26%
ethereumETH/USD
$ 2,536.44 4.32%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.13 0.57%
solanaSOL/USD
$ 147.25 3.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999743 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57952 1.37%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,535.07 4.34%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104331 0.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.61 2.37%

Anthony Scaramucci zegt dat Bitcoin vandaag geen waardeopslag is, ziet Wall Street ‘verkoopmachine’ op gang komen voor BTC.

Image

Anthony Scaramucci, oprichter van investeringsfirma SkyBridge Capital, is van mening dat Bitcoin (BTC) op dit moment nog geen echte waardeopslag is. Toch ziet hij Wall Street langzaam maar zeker aan boord komen en de cryptokoning promoten als een investeringsmogelijkheid.

In een recent interview met CNBC Squawk Box verklaarde Scaramucci dat het nog te vroeg is om de toonaangevende cryptomunt te beschouwen als een betrouwbare waardeopslag op basis van marktkapitalisatie. Hij benadrukte dat Bitcoin momenteel meer gezien moet worden als een technologische innovatie in een vroeg stadium.

Volgens Scaramucci zijn er nog diverse obstakels, zoals regelgevingskwesties, die Bitcoin in de weg staan om echt als waardeopslag erkend te worden. Hij uitte ook zijn zorgen over frauduleuze projecten en oplichting in de wereld van digitale activa, zoals het recente Grimace Coin-schandaal, dat de legitimiteit van blockchain-technologie als financieel instrument aantast.

Lees ook  Handelaar noemt Memecoin een van de sterkste altcoins, werpt ook nieuw licht op Dogecoin en drie andere crypto-activa

Desondanks gelooft Scaramucci dat de toekomst rooskleurig is voor Bitcoin, met name door de ontwikkelingen op het gebied van betalings- en railsystemen die op Bitcoin en andere laag-1-technologieën gebouwd worden en die de economieën zullen stimuleren.

Recentelijk werd bekend dat kwaadwillende actoren het Instagram-account van McDonald’s hadden gehackt om de meme-crypto-activa Grimace Coin te promoten en investeerders voor $700,000 te misleiden.

Scaramucci voorspelt dat Wall Street-ondernemingen binnenkort hun inspanningen zullen opvoeren om Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) aan te bieden aan hun klanten, waarbij financieel adviseurs en beleggingsadviseurs een belangrijke rol zullen spelen bij het promoten van deze activaklasse.

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $64,274 met een lichte stijging in de afgelopen 24 uur.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en weerspiegelt slechts het perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven