bitcoinBTC/USD
$ 63,148.92 0.13%
ethereumETH/USD
$ 2,543.55 4.58%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.25%
bnbBNB/USD
$ 569.41 0.53%
solanaSOL/USD
$ 147.55 4.77%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.24%
xrpXRP/USD
$ 0.583504 0.62%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,542.30 4.57%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105059 0.09%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.40%

Tether kondigt plannen aan om nieuwe stablecoin te lanceren met koppeling aan de Dirham van de VAE

Image

Tether, de uitgever van de stablecoin USDT, heeft aangekondigd plannen te hebben om een nieuwe digitale activa te lanceren die gekoppeld is aan de Dirham (AED), de valuta van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

In een recent persbericht heeft het bedrijf laten weten dat het in samenwerking met de centrale bank van de VAE en vooraanstaande techbedrijven werkt aan de lancering van een Dirham-gekoppelde crypto-activa. De nieuwe digitale munt zal worden toegevoegd aan het assortiment producten van Tether.

“Tether’s Dirham-gekoppelde stablecoin zal gebruikers een efficiënte en voordelige manier bieden om te profiteren van de voordelen van de AED, terwijl ze kunnen genieten van de transparantie en efficiëntie van blockchain-technologie. Deze digitale activa zullen de internationale handel en geldovermakingen vergemakkelijken, transactiekosten verlagen en bescherming bieden tegen valutaschommelingen,” aldus het persbericht.

Naast de Dirham-gekoppelde crypto-activa, zal Tether ook activa aanbieden die gekoppeld zijn aan andere valuta’s en goud, zoals de Euro (EURT), de yuan (CNHT) van China, de peso (MXNT) van Mexico en goud (XAUT).

Lees ook  Cryptocurrency analist zegt dat historische beweging op handen is voor Bitcoin, voorspelt steile en snelle stijgingen voor BTC.

CEO van Tether, Paolo Ardoino, verklaarde: “De Dirham-gekoppelde stablecoin van Tether zal een essentiële tool worden voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar een veilige en efficiënte manier om te handelen in de Dirham van de Verenigde Arabische Emiraten, of het nu gaat om grensoverschrijdende betalingen, handel of simpelweg om hun digitale activa te diversifiëren.”

Eerder kondigde Tether de lancering van USDT via het smart contract platform Aptos (APT) aan. On-chain gegevens tonen ook aan dat het bedrijf het afgelopen jaar $33 miljard aan USDT heeft uitgegeven op de Tron (TRX) en Ethereum (ETH) blockchains.

*Let op: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter informatief vanuit ons perspectief.*

Scroll naar boven