bitcoinBTC/USD
$ 65,791.63 0.68%
ethereumETH/USD
$ 2,673.15 1.11%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 599.90 2.70%
solanaSOL/USD
$ 157.50 1.01%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999858 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.610162 2.93%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,672.59 1.07%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.12951 2.70%
the-open-networkTON/USD
$ 5.84 3.44%

State Street breidt crypto-aanbod uit in nieuwe samenwerking met Real World Assets-gericht bedrijf Taurus: Rapport.

Image

De financiële dienstverlener State Street heeft aangekondigd een nieuwe samenwerking aan te gaan met het Zwitserse cryptocurrency bedrijf Taurus. Samen zullen zij digitale activiteitsservices introduceren voor institutionele beleggers. Dit partnerschap stelt State Street in staat om bewaar- en custodianservices aan te bieden voor cryptocurrency-activa en te helpen bij het creëren van getokeniseerde versies van traditionele activa zoals fondsen en effecten.

De focus van deze dienst ligt op vermogensbeheerklanten die ondersteuning zoeken bij het tokeniseren van hun fondsen. Taurus heeft in een recente test gebruikgemaakt van het cross-chain interoperabiliteitsprotocol van oracle service Chainlink (LINK) om stablecoins over verschillende ketens te verplaatsen. State Street ambieert om een bewaarder te worden voor crypto-activa, bovenop het tokenisatieproces, een rol die doorgaans door cryptocurrency-beurzen of wallet-aanbieders wordt vervuld. Echter wacht de bank momenteel op regelgevende duidelijkheid over crypto-bewaarboekhouding voordat zij verder gaan met deze plannen.

Lees ook  Top-handelaar Peter Brandt zegt dat Top-10 Altcoin een belangrijk bearish signaal laat zien, en schetst de weg voorwaarts voor Bitcoin.

Donna Milrod, chief product officer van State Street, benadrukt: “We moeten onze klanten de mogelijkheid bieden om zowel traditionele financiën als (digitale activa) naast elkaar te behandelen.” Deze aankondiging komt op een moment van toenemende institutionele interesse in cryptocurrencies, mede gestimuleerd door de introductie van verschillende spot Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s).

Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is slechts bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons persoonlijk perspectief.

Scroll naar boven