bitcoinBTC/USD
$ 63,792.09 2.77%
ethereumETH/USD
$ 2,562.96 5.91%
tetherUSDT/USD
$ 0.999991 0.09%
bnbBNB/USD
$ 575.71 3.01%
solanaSOL/USD
$ 151.35 9.17%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999978 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588987 0.93%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,561.97 5.92%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106937 2.69%
the-open-networkTON/USD
$ 5.79 0.10%

Toezichthouders stellen belangrijke beslissing over vermelding van Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF uit.

**Belangrijke beslissing over vermelding van Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF uitgesteld**

Amerikaanse toezichthouders hebben aangekondigd dat ze meer tijd nodig hebben om te bepalen of een exchange-traded fund (ETF) dat is ontworpen als een uitgebreide portefeuille van cryptorente, genoteerd kan worden op de Nasdaq-beurs. Dit komt naar voren uit een reguleringsaanvraag die is ingediend op 9 augustus.

De aanvraag was een reactie op het verzoek van Nasdaq in juni om goedkeuring te krijgen om de Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF te noteren op hun elektronische beurs.

Als het wordt goedgekeurd, zal de Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF het eerste gediversifieerde spotcrypto-ETF op de Amerikaanse markt zijn. Het zal ook de eerste Amerikaanse ETF zijn die alternatieve cryptocurrencies, of “altcoins,” bevat.

De ETF heeft als doel de Nasdaq Crypto US-index (NCIUS) te volgen, die een diverse portefeuille van cryptocurrencies bevat die zijn gewogen op basis van marktkapitalisatie. De holdings omvatten belangrijke digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), evenals altcoins zoals Chainlink (LINK) en Uniswap (UNI). Het is interessant om te benadrukken dat ongeveer 95% van de index bestaat uit ETH en BTC.

Voordat deze ETF verhandeld kan worden, moet de Securities and Exchange Commission (SEC) de registratieaanvraag goedkeuren, bekend als een S-1, en moet minstens één openbare aandelenbeurs, zoals Nasdaq, toestemming geven voor de notering van het product.

Lees ook  Kadena SpireKey integreert met WebAuthn om naadloze Web3-interacties mogelijk te maken

Op 6 augustus heeft Nasdaq een soortgelijke aanvraag ingediend bij Amerikaanse regelgevers om de opties op Ethereum (ETH) ETF’s te noteren. Tot op heden heeft de SEC geen enkele beurs toestemming gegeven om opties op spot BTC of ETH ETF’s te noteren.

Als het wordt goedgekeurd, zou het verzoek van Nasdaq opties trading mogelijk maken exclusief voor de BlackRock iShares Ethereum Trust (ETHA), de enige ETH ETF genoteerd op de elektronische beurs van Nasdaq. Andere ETH ETF’s zijn genoteerd op Arca of Cboe van de New York Stock Exchange (NYSE).

In juli informeerde de SEC verschillende optiebeurzen, waaronder Nasdaq ISE, dat meer tijd nodig was om een beslissing te nemen over hun verzoeken om opties op spot BTC ETF’s te noteren.

Bitcoin- en Ether ETF’s werden respectievelijk geïntroduceerd in de VS in januari en juli en beheren momenteel ongeveer $65 miljard aan activa, volgens Yahoo Finance.

*Disclaimer: De bovenstaande informatie is bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen financieel advies.*

Scroll naar boven