bitcoinBTC/USD
$ 62,215.67 2.37%
ethereumETH/USD
$ 2,432.66 1.71%
tetherUSDT/USD
$ 0.999626 0.10%
bnbBNB/USD
$ 579.41 0.55%
solanaSOL/USD
$ 142.73 4.25%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.529163 2.62%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,433.12 1.61%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106641 5.13%
tronTRX/USD
$ 0.158304 1.26%

Bitcoin Moet ‘Veel Hoger Gaan’ als de VS BTC Gebruikt als Reserve-activum, zegt investeerder Luke Gromen – Hierom

Image

De ervaren investeerder Luke Gromen gelooft dat Bitcoin (BTC) of goud aanzienlijk in waarde zullen stijgen als een van beide wordt gekozen als reserve-activum door de Verenigde Staten.

In een recente YouTube-video benadrukt Gromen dat de VS lijdt aan een zogenaamde “grondstoffen vloek”, wat inhoudt dat het land slechts één inheemse grondstof produceert – de dollar – in enorme hoeveelheden en tegen goedkopere kosten dan enig ander land.

Volgens Gromen, terwijl de VS de productie van de dollar domineert, lijdt de rest van de economie onder de druk om de USD te ondersteunen.
“Gebaseerd op het idee dat de Verenigde Staten als het Saoedi-Arabië van dollars zijn, wat op korte termijn gunstig lijkt, resulteert dit op de lange termijn in een verzwakking van de rest van de Amerikaanse economie, enorme welvaartsongelijkheid en politieke instabiliteit…
Dit vormt een nationaal veiligheidsrisico.”

Lees ook  Coinbase voegt ondersteuning toe voor zeer verwachte Polygon (MATIC) rebrand-token Polygon Ecosystem Token (POL)

Gromen stelt echter dat de VS deze “grondstoffen vloek” zou kunnen verhelpen door te kiezen voor goud of Bitcoin als reserve-activum.
“De oplossing is om Treasuries als primaire reserve-activum te vervangen. In plaats van Treasuries te gebruiken om tekorten op te vangen, zou je een neutraal reserve-activum kunnen gebruiken dat grensoverschrijdend is in alle valuta’s. Dat kan goud zijn, of Bitcoin. Dat is de keuze.
Dit zou betekenen dat gezien het Amerikaanse handelstekort en tekorten op de lopende rekening, er een grote vraag zou zijn om af te wikkelen. Om dit aan te kunnen, zou er veel goud of Bitcoin nodig zijn tegen de huidige prijzen. Dit zou leiden tot een aanzienlijke stijging van de prijs van goud of Bitcoin als neutraal reserve-activum in dollars.”

*Let op, dit artikel is gebaseerd op persoonlijke observaties en biedt geen financieel advies.*

Scroll naar boven