bitcoinBTC/USD
$ 62,944.86 0.31%
ethereumETH/USD
$ 2,548.21 3.31%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.12%
bnbBNB/USD
$ 568.21 0.18%
solanaSOL/USD
$ 147.16 2.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.13%
xrpXRP/USD
$ 0.586072 1.22%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.49 3.27%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105306 0.75%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.30%

VanEck CEO sluit goedkeuring van een Spot Solana ETF in de VS op korte termijn uit – Tenzij dit gebeurt

Image

De CEO van VanEck heeft aangegeven dat een exchange-traded fund (ETF) voor Solana (SOL) waarschijnlijk niet op korte termijn zal worden goedgekeurd, tenzij er een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt.

In een recent interview op CNBC Squawk Box meldde VanEck CEO Jan van Eck dat hij niet verwacht dat hun aanvraag voor een SOL ETF op korte termijn groen licht zal krijgen, ondanks de goedkeuring en lancering van Ethereum (ETH) ETF’s eerder deze week.

“We hebben een Solana ETF aangevraagd, en Solana is een concurrent van Ethereum, maar ik denk niet dat dit op korte termijn zal gebeuren.”

Echter, toen hem werd gevraagd of een SOL ETF waarschijnlijk zal worden gelanceerd als de Republikeinse Partij de Amerikaanse presidentsverkiezingen deze november wint, antwoordde hij bevestigend.

De huidige Amerikaanse Democratische president Joe Biden en zijn regering worden vaak gezien als anti-crypto, terwijl de Republikeinse presidentiële kandidaat en voormalig Amerikaanse president Donald Trump openlijk steun heeft betuigd aan crypto.

Lees ook  Hackers stelen $11.600.000 aan crypto van Ethereum-gebaseerd DeFi-protocol Prisma Finance: PeckShield

Van Eck meldde ook dat de lancering van VanEck’s Ethereum ETF (ETHV) deze week soepel is verlopen. Hij voegde daaraan toe dat de interesse in dit product niet zal opwegen tegen die van een Bitcoin ETF.

“Producten met betrekking tot Ethereum worden al enkele jaren wereldwijd verhandeld en de lancering verliep zeer soepel. Ik denk dat er veel obstakels waren toen het ging om Bitcoin ETF’s in januari, maar nu gaat alles goed. De marktkapitalisatie van Ethereum is ongeveer een derde van die van Bitcoin, en ik denk dat de interesse van investeerders daarom minder zal zijn. De huidige investeringsstromen liggen tussen de 10% en 20% van die van Bitcoin, dus er is veel minder interesse.”

*Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en reflecteert onze persoonlijke mening. Wij geven geen financieel advies.*

Scroll naar boven