bitcoinBTC/USD
$ 62,870.84 1.36%
ethereumETH/USD
$ 2,441.88 1.00%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.16%
bnbBNB/USD
$ 569.11 0.98%
solanaSOL/USD
$ 146.09 2.33%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.12%
xrpXRP/USD
$ 0.534487 0.48%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,441.43 0.97%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.111472 1.64%
the-open-networkTON/USD
$ 5.33 1.83%

WazirX lanceert Bounty Programma om $235 miljoen aan gestolen cryptocurrency-assets terug te halen

Image

**WazirX start Bounty Programma om $235 miljoen aan gestolen cryptocurrency-assets terug te halen**

Recentelijk heeft WazirX, een prominente cryptocurrency-beurs in India, gereageerd op een significante cyberaanval door een beloningsprogramma te lanceren dat gericht is op het bevriezen en terughalen van gestolen activa.

De beurs heeft verschillende stappen ondernomen, waaronder het indienen van een politieklacht en het melden van het incident aan instanties zoals de Financial Intelligence Unit (FIU) en CERT-In.

Nischal Shetty, mede-oprichter van WazirX, heeft aangekondigd dat de beurs momenteel in contact staat met meer dan 500 andere beurzen om de adresgegevens te blokkeren die verbonden zijn met de gestolen fondsen.

Het beloningsprogramma is bedoeld om het bevriezen en terugvorderen van gestolen activa aan te moedigen en maakt deel uit van een bredere strategie om de inspanningen voor het traceren van de gestolen fondsen te versterken.

Het team werkt nauw samen met experts die gespecialiseerd zijn in het volgen van cryptocurrency-transacties om de activiteiten te monitoren en ondersteuning te bieden bij het herstelproces.

Lees ook  Britse minister van Financiën Jeremy Hunt engageert zich om digitale activaregulering te bespreken met crypto-voorstanders

Het is duidelijk dat het Web3-ecosysteem een ​​collectieve inspanning vergt om dergelijke problemen aan te pakken en de integriteit van de gemeenschappen te behouden.

Momenteel wordt de schaal van de schade door de aanval geanalyseerd, waarbij interne inspanningen worden ondersteund door forensische experts en wetshandhavingsinstanties om de daders op te sporen en aan te klagen.

De hack op WazirX resulteerde in een verlies van ongeveer $235 miljoen, waardoor het een van de grootste hacks van een gecentraliseerde beurs tot nu toe is.

Het is belangrijk op te merken dat de informatie over de vermeende hoofdaanvaller en de nog niet geloosde fondsen naar buiten zijn gebracht door crypto-onderzoeker ZachXBT via het “Onderzoeken door ZachXBT”-kanaal op Telegram.

*Let op: Dit artikel is opgesteld vanuit een informatief perspectief en bevat geen financieel advies.*

Scroll naar boven