bitcoinBTC/USD
$ 63,530.02 2.30%
ethereumETH/USD
$ 2,563.27 5.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999843 0.04%
bnbBNB/USD
$ 573.30 2.89%
solanaSOL/USD
$ 150.85 8.82%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999594 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.590341 0.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,562.66 5.20%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106602 2.29%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 0.07%

De reis van Rushd Averroes – Van de Babb-app naar de pioniersbeweging van banken On-Chain.

Image

Vandaag maken we kennis met Rushd Averroes, een bekend figuur in de fintech- en blockchainsector. Hij is al geruime tijd actief als oprichter, CEO en visionair die vastbesloten is om de financiële wereld te veranderen. Zijn reis begon met een probleem met het Britse bankwezen, leidde tot de ontwikkeling van de BABB-app, het verkrijgen van alle benodigde licenties om in het Verenigd Koninkrijk en Europa te opereren en bracht hem nu bij het ReDeFi-project. Laten we dus snel in zijn boeiende verhaal duiken.

Interviewer – “Hoe ontstond het idee om BABB te creëren?”

Rushd vertelde: “Toen ik voor het eerst naar het Verenigd Koninkrijk kwam als immigrant uit Jemen, weigerde elke bank een rekening voor me te openen. Ik betaalde meer dan twee jaar extra kosten en kon me niet integreren in het bankwezen vanwege mijn gebrek aan een vast adres en baan. Dit accepteerde ik niet. Toegang tot bankrekeningen en financiële diensten zouden basisrechten moeten zijn voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of financiële status.”

Interviewer – “Wat waren de eerste stappen die je nam bij het creëren van de BABB-app?”

Rushd zei: “Mijn frustratie dreef me om actie te ondernemen. Ondanks beperkte financiën, taalbarrières en weinig middelen en kennis, besloot ik een wereldwijde bank te creëren die toegankelijk is voor iedereen. Het leek een gedurfd, misschien zelfs onmogelijk idee. Veel vrienden twijfelden, maar ik was vastberaden. Met slechts een laptop en smartphone begon ik vanuit een Londense café aan het eerste R&D-werk. Na zes maanden toegewijde inzet was BABB (Bank Account Based Blockchain) geboren met een inclusief en wettelijk conforme bedrijfsplan.”

Interviewer – “Hoe lukte het je om de ontwikkeling van BABB van de grond te krijgen?”

Rushd zei: “Ik financierde het project door deel te nemen aan de vroege Ethereum ICO en Bitcoin te kopen. Hiermee kon ik een klein team van experts in technologie, financiën en marketing samenstellen. We verfijnden ons aanbod, ontwikkelden prototypen, kregen positieve feedback van toezichthouders en lanceerden toen een ICO. We wisten 18.000 ETH op te halen, destijds zo’n $20 miljoen waard. Een moment van vreugde, maar we wisten dat het echte werk nog moest beginnen.”

Interviewer – “De cryptomarkt kreeg een harde klap. Hoe heb je gereageerd en weer opgebouwd?”

Rushd zei: “Ik moest de pijnlijke keuze maken om te stoppen, het team te verkleinen en terug te gaan naar de basis. Maar ik gaf niet op. We herbouwden, zochten samenwerkingen met banken en losten schulden af. Met een klein team brachten we de eerste BABB MVP uit – ‘s lands eerste crypto wallet met fiat on- en off-ramp functionaliteit. Het kreeg tractie en trok de aandacht van durfkapitalisten, maar toen sloeg de Covid-19 pandemie toe.”

Interviewer – “Hoe reageerden investeerders en het BABB-team tijdens de pandemie?”

Rushd zei: “De crisis was een uitdaging. Investeerders trokken zich terug vanwege de onzekerheid. Opnieuw moesten we kosten drukken en met minimale middelen opereren. Maar we zagen een kans om te helpen. We transformeerden snel de BABB-app tot een non-profit fundraising platform om de NHS en andere Covid-19 bestrijdende organisaties te steunen. Dit lanceerden we snel en beveiligd op bankniveau, ondanks beperkte middelen.”

Lees ook  Polyhedra's ZkBridge integreert Flare om de cross-chain beveiliging te verbeteren met ZK-proeven

Interviewer – “Wanneer begon je de samenwerking met de FCA en andere autoriteiten?”

Rushd zei: “Toen de FCA ingreep, eiste ze goedkeuring van toezichthouders. We moesten kiezen: licenties aanvragen of het Verenigd Koninkrijk verlaten.”

*Disclaimer: De verstrekte informatie is gebaseerd op persoonlijke ervaring en bevat geen financieel advies.*Na een periode van 18 maanden vol intensieve onderhandelingen met de FCA, hebben we niet alleen een crypto-licentie weten te bemachtigen, maar ook een e-geld licentie in 2021. De FCA heeft onze innovatieve aanpak erkend en nodigde ons zelfs uit om deel te nemen aan hun ‘innovatiehub.’ Deze mijlpaal resulteerde in de lancering van onze CurrencyX stablecoins en hybride bankrekeningen, waarmee we maar liefst 130.000 gebruikers uit meer dan 100 landen hebben aangetrokken.

Disclaimer: In deze post delen we onze ervaringen en perspectief en bieden we geen financieel advies.

Interviewer: “Je hebt twee berenmarkten doorstaan, de ‘FCA’ en een wereldwijde pandemie, in jullie beginjaren als bedrijf. Hoe is het nieuwe initiatief, ReDeFi, tot stand gekomen?”

Rushd zei: “Ondanks de vooruitgang ondervonden we aanzienlijke obstakels bij het opschalen van de BABB-app vanwege verouderde systemen bij traditionele banken. Het opzetten van gateways in elk land was tijdrovend en duur. De oplossing? We besloten de kracht van blockchain te benutten. Zo introduceerden we ReDeFi in oktober 2023, een gereguleerd decentraal financieel platform dat tegemoetkomt aan de zakelijke en regelgevende behoeften van alle betrokken partijen. Dit schaalbare, conformistische en wereldwijde platform stelt elke bank of financiële instelling in staat om hun lokale valuta op de blockchain te lanceren.”

Interviewer: “Hoe concurreert Onchain Money met stablecoins of bestaande oplossingen?”

Rushd zei: “Onchain Money is geen typische stablecoin – de Onchain GBP is een volledig gedecentraliseerde versie van een traditionele GBP-rekening die voldoet aan regelgevende vereisten en het principe van ‘uniciteit van geld’. Voor meer gedetailleerde informatie en gebruiksvoorbeelden kan ons whitepaper raadplegen. In wezen is dit de eerste echte verwezenlijking van het concept van BABB’s (bankrekening gebaseerde blockchain) en zal het binnenkort gelanceerd worden, ergens in de komende twee tot vier maanden. En dit is slechts het begin. De potentiële toepassingsmogelijkheden voor ReDeFi zijn enorm, van geldtransfers en e-commerce tot overheidsapplicaties en initiatieven voor financiële inclusie. Het vormt een platform voor de opbouw van een nieuw, meer inclusief financieel ecosysteem.”

Interviewer: “Hoe ziet het huidige team en jouw visie met ReDeFi eruit?”

Rushd zei: “Met een kernteam van vijf en beperkte middelen hebben we al zoveel bereikt. Stel je eens voor wat we kunnen bereiken met meer financiering en een team van 500 mensen die zich inzetten voor het bouwen van een toekomst waar de ‘banken on-chain’ zijn. Wij beloven om bankieren toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun situatie. Als je deel wilt uitmaken van deze reis en ons wilt helpen deze visie sneller te verwezenlijken, bekijk dan onze product roadmap en fundraising roadmap.”

Disclaimer: In deze post delen we onze ervaringen en perspectief en bieden we geen financieel advies.

Scroll naar boven