bitcoinBTC/USD
$ 63,758.08 2.89%
ethereumETH/USD
$ 2,613.49 1.48%
tetherUSDT/USD
$ 0.999964 0.00%
bnbBNB/USD
$ 576.57 3.37%
solanaSOL/USD
$ 156.46 0.20%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.623763 3.43%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,611.21 1.46%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.119398 4.84%
the-open-networkTON/USD
$ 5.81 0.09%

Rapport: Binance’s Nigeriaanse belastingontduiking uitspraak gepland voor oktober na onschuldig pleidooi.

Image

Het lijkt erop dat ‘s werelds top crypto-uitwisseling, Binance, op 11 oktober voor de rechter zal verschijnen in Nigeria vanwege aanklachten wegens belastingontduiking, aldus een lokaal rapport.

Volgens een recent artikel van Ripples Nigeria heeft Binance op vrijdag een pleidooi van niet schuldig ingediend. Rechter Emeka Nwite van de Federal High Court in Abuja heeft de rechtbankdatum voor oktober vastgesteld om na het horen van argumenten van beide partijen tot een uitspraak te komen.

De nieuwe datum geeft de rechter de tijd om de kwestie te overdenken en het bewijs te beoordelen dat is gepresenteerd door zowel Binance als de Nigeriaanse regering.

De regering van Nigeria heeft Binance en twee van zijn leidinggevenden aangeklaagd voor belastingontduiking, nadat het platform zich niet had geregistreerd bij de Federale Belastingdienst van Nigeria, volgens het rapport.

De advocaat van Binance, Ayodele Omotilewa, heeft de rechtbank verzocht om alle aanklachten te laten vallen.

Lees ook  Handelaar zegt dat Chainlink (LINK) kortetermijn bullish signaal uitstuurt terwijl cryptomarkt zijwaarts beweegt

In juni werden de belastingontduikingsaanklachten tegen de leidinggevenden Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla verworpen. Toch worden ze nog steeds geconfronteerd met beschuldigingen van het witwassen van geld, waar ze onschuldig aan pleiten.

In februari werd Gambaryan gearresteerd, terwijl zijn collega Anjarwalla erin slaagde het land te ontvluchten. Gambaryan was naar Nigeria gereisd voor regelgevende besprekingen.

Twee Amerikaanse wetgevers werken aan een resolutie waarin de Nigeriaanse autoriteiten worden opgeroepen om Gambaryan vrij te laten, aangezien hij een Amerikaanse staatsburger is. Als de resolutie wordt aangenomen, zou de Amerikaanse regering ook worden opgeroepen om Gambaryan officieel te erkennen als een “burger die onrechtmatig wordt vastgehouden door een buitenlandse regering.”

Disclaimer: Deze tekst geeft geen financieel advies maar is slechts bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons eigen perspectief.

Scroll naar boven