bitcoinBTC/USD
$ 63,230.94 1.73%
ethereumETH/USD
$ 2,460.64 2.56%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.20%
bnbBNB/USD
$ 565.05 1.20%
solanaSOL/USD
$ 142.75 4.07%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.11%
xrpXRP/USD
$ 0.583753 0.41%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,460.19 2.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104788 0.23%
the-open-networkTON/USD
$ 5.67 0.08%

Crypto reageert onmiddellijk op moordaanslagpoging op Trump met bijeenkomsten in potentieel marktontwaken: Santiment

Image

Crypto-analysebedrijf Santiment vertelt ons dat de digitale activamarkten direct reageerden op de recente poging tot moordaanslag op voormalig president en mogelijke kandidaat voor 2024, Donald Trump.

Tijdens een rally in Pennsylvania werd Trump vrijdagmiddag beschoten in een ogenschijnlijke moordaanslag, waarbij hij slechts lichte verwondingen opliep en het overleefde.

Santiment meldt dat de cryptomarkten meteen inspeelden op deze gebeurtenis, met stijgingen van Bitcoin (BTC) en MAGA (TRUMP), de grootste memecoin geïnspireerd door Trump.

“De moordaanslagpoging op Donald Trump vond slechts een paar uur geleden plaats en zorgde voor een onmiddellijke reactie in de cryptomarkten. BTC steeg tot wel $60.300, het hoogste punt in 10 dagen. De waarde van TRUMP nam met +63% toe zodra het nieuws naar buiten kwam.

Ongeacht je politieke overtuigingen, houd in de gaten dat dit soort marktreacties waarschijnlijk zullen blijven voorkomen bij elk opmerkelijk politiek nieuws uit de Verenigde Staten tot op zijn minst het einde van 2024, vooral in de altijd speculatief gedreven sector van cryptocurrency.”

Bitcoin is gestegen sinds het moment van publicatie, met een huidige waarde van $63.004, wat meer dan 4% hoger is in vergelijking met de laatste dag. Ondertussen staat TRUMP op 7,68%, wat meer dan 10% lager is in de afgelopen 24 uur.

Lees ook  De reis van Rushd Averroes - Van de Babb-app naar de pioniersbeweging van banken On-Chain.

Trump, ooit bekend als anti-crypto, draaide zijn standpunt het afgelopen jaar geleidelijk bij naarmate de digitale activa meer politieke aandacht kregen. Hij is nu populair onder crypto-liefhebbers vanwege zijn vriendelijkere houding ten opzichte van de branche.

Een recente peiling uitgevoerd door beleggingsfirma Paradigm toont aan dat Trump’s pro-crypto standpunten hem helpen om Republikeinse kiezers voor zich te winnen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024. Conservatieve kiezers lijken financiële vrijheid en pro-crypto kandidaten te omarmen.

“Republikeinse kandidaten die crypto ondersteunen – zoals Sam Brown, Dave McCormick en Bernie Moreno – krijgen sterke steun voor hun standpunten van GOP-kiezers. Republikeinen zijn het sterk oneens met de visie van Warren en Gensler op gecentraliseerde controle, CBDC’s, ‘debanking’ en het verplichten van alle financiële transacties via grote banken. Kortom, Republikeinen begrijpen de aantrekkingskracht van crypto en steunen wetgevende acties om duidelijke en voorspelbare regels vast te stellen.”

Trump zal spreken op de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee, die plaatsvindt van 25 tot 27 juli. Hij zal naar verwachting aanwezig zijn op de laatste dag van het evenement.

*Let op: De bovenstaande informatie is niet bedoeld als financieel advies en weerspiegelt slechts het perspectief van de schrijver.*

Scroll naar boven