bitcoinBTC/USD
$ 63,643.05 2.76%
ethereumETH/USD
$ 2,494.70 3.23%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 575.21 2.13%
solanaSOL/USD
$ 150.29 5.18%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.541844 2.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,494.64 3.28%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.11409 4.57%
the-open-networkTON/USD
$ 5.34 2.46%

Krypto-investigator waarschuwt voor gekaapte Compound Finance-website en phishingdreiging

Image

Hey crypto-liefhebbers! Vandaag wil ik jullie op de hoogte brengen van een belangrijke waarschuwing van crypto-onderzoeker ZachXBT. Hij heeft gebruikers gewaarschuwd om de website van Compound Finance te vermijden vanwege een mogelijke overname.

Op 11 juli deelde ZachXBT op Telegram dat de website doorverwijst naar een pas geregistreerde phishing-site, wat een serieus beveiligingsrisico met zich meebrengt.

Een lid van het team van Compound Finance heeft het datalek bevestigd en adviseert gebruikers om de site te vermijden om mogelijke verliezen van persoonlijke gegevens en fondsen te voorkomen.

Michael Lewellen, security-adviseur bij Compound Finance DAO, heeft bevestigd dat de URL is gecompromitteerd en nu een phishing-site host. Hij raadt gebruikers af om met de site te communiceren, maar verzekert dat het protocol zelf en de fondsen in de slimme contracten veilig zijn.

Cointelegraph heeft geprobeerd contact op te nemen met het team van Compound Labs voor commentaar, maar tot nu toe nog geen reactie ontvangen.

Lees ook  Project Worldcoin van AI onder vuur vanwege verzamelen van biometrische gegevens te midden van privacyzorgen

Het is niet de eerste keer dat Compound Finance te maken heeft met een beveiligingsincident. In 2023 werd het officiële Twitter-account van het gedecentraliseerde financiële protocol gehackt.

Net als bij het recente incident, gebruikten hackers destijds de social media van het bedrijf om een phishing-site te promoten.

Cybersecurity-blogger Officer’s Notes en blockchain-beveiligingsplatform Scam Sniffer hebben bevestigd dat het account phishing-links had gepost.

Het is belangrijk om alert te blijven in de wereld van crypto, vooral met de toenemende dreigingen zoals phishing-aanvallen. Zorg ervoor dat je een multifactor-authenticatie instelt en je beveiligingspraktijken verbetert om jezelf te beschermen.

Disclaimer: Dit artikel is slechts voor informatieve doeleinden en biedt geen financieel advies. De meningen en standpunten in dit artikel zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en onderzoek.

Scroll naar boven