bitcoinBTC/USD
$ 65,745.62 0.51%
ethereumETH/USD
$ 2,669.45 1.14%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 598.61 2.24%
solanaSOL/USD
$ 157.28 0.92%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.613117 3.76%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,668.37 1.15%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.129062 2.28%
the-open-networkTON/USD
$ 5.82 3.95%

Effectieve marktmakers: Hoe ze moeten werken – Waar bestellingen te plaatsen en hoe het orderboek te beheren.

Image

Marktmakers zijn cruciaal voor financiële markten, omdat ze liquiditeit bieden en handel mogelijk maken. Door continu activa te kopen en verkopen, creëren ze handelsvolumes en markten waar anderen efficiënt kunnen handelen.

Camille Meulien, CEO van Yellow Capital, benadrukt dat effectieve marktmaking in de cryptowereld een stevig risicobeheer, strategische orderplaatsing, continue marktbewaking en aanpassingsvermogen vereist. Hierdoor kunnen marktmakers hun prestaties verbeteren, betere liquiditeit bieden en bijdragen aan efficiënte en stabiele markten.

🛑 DISCLAIMER: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert alleen ons persoonlijke perspectief. 🛑

Waarom zijn handelsvolumes belangrijk?
Hoge handelsvolumes in cryptomarkten wijzen historisch gezien op een actieve markt met voldoende liquiditeit voor het openen en sluiten van posities. Handelsvolumes dragen bij aan prijsvorming, geven vertrouwen in de markt en verminderen plotselinge prijsschommelingen. Marktmakers vergroten deze volumes door constant koop- en verkooporders te plaatsen, om zo de handelsactiviteiten gaande te houden.

Lees ook  Arthur Hayes zegt dat het drukken van geld door de overheid Bitcoin tegen 2027 naar een blow-off top zal duwen

Wat is marktmaking in de crypto?
Marktmaking betekent strategisch liquiditeit bieden voor verschillende crypto-handelsparen door voortdurend activa te kopen en verkopen. Hierdoor ontstaat een gezonde handelsomgeving die nieuwe handelaren en investeerders aantrekt. Liquiditeit is essentieel voor de cryptomarkt, aangezien zonder liquiditeit de markten inactief zouden zijn.

MM’s (marktmakers) vergroten de liquiditeit door het orderboek te beheren, stabiliteit in prijzen te brengen en vertrouwen onder handelaren te vergroten. Aanvankelijk draaide marktmaken om het profiteren van het verschil tussen de koop- en verkoopprijs, oftewel de bied-laat-spread.

🛑 DISCLAIMER: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert alleen ons persoonlijke perspectief. 🛑

Scroll naar boven