bitcoinBTC/USD
$ 62,043.62 0.25%
ethereumETH/USD
$ 2,418.04 0.12%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 563.59 1.39%
solanaSOL/USD
$ 142.84 0.08%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.532436 0.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,416.64 0.17%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109686 0.31%
tronTRX/USD
$ 0.153675 1.90%

Russische overheid bekijkt gebruik van stablecoins voor internationale betalingen: Russische staatsmedia

Image

Volgens berichten van door de staat gerunde media overweegt Rusland het gebruik van stablecoins voor internationale betalingen.

Een recent rapport van de Russische staatspublicatie Izvestia onthulde dat Rusland overweegt om het gebruik van stablecoins te legaliseren voor grensoverschrijdende transacties. Het rapport gaf echter geen specifieke details over welke stablecoins de Russische regering in overweging neemt.

Alexei Guznov, de plaatsvervangend voorzitter van de Centrale Bank van Rusland, onthulde aan Izvestia dat de discussies over het legaliseren van stablecoins al sinds 2023 gaande zijn. Hij merkte op dat er waarschijnlijk strengere regelgeving moet komen om de belangen van het land te beschermen.

Volgens Guznov is de ontwikkeling nog in een vroeg stadium, maar hij hoopt dat deze binnenkort zal resulteren in concrete wetsvoorstellen.

Alexander Murychev, de uitvoerend vicepresident van de Russische Unie van Industriëlen en Ondernemers (RSPP), benadrukte dat het gebruik van stablecoins niet alleen liquiditeit aan de markten zou toevoegen, maar ook gunstig zou zijn als afwikkelingsinstrumenten voor andere BRICS-landen.

Lees ook  Deze Ethereum Concurrent zou op korte tot middellange termijn bijna verdubbelen, zegt Guy Turner van Coin Bureau.

BRICS is een economische alliantie tussen landen zoals Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

In maart 2024 ondertekende de Russische president Vladimir Poetin een wet die het gebruik van “digitale financiële activa” (DFAs) mogelijk maakt voor internationale betalingen. Natalya Milchakova, een toonaangevende analist bij Freedom Finance Global, merkt op dat bedrijven waarschijnlijk geen problemen zullen hebben met het gebruik van stablecoins, aangezien ze transacties met gesanctioneerde personen zonder angst voor secundaire sancties kunnen uitvoeren.

Afbelding met dank aan: Shutterstock/Fred Mantel

Het bericht zoals gepubliceerd op The Daily Hodl betreft onze interpretatie en perspectief op het nieuws en geeft geen financieel advies.

Scroll naar boven