bitcoinBTC/USD
$ 62,767.82 1.34%
ethereumETH/USD
$ 2,541.49 2.51%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 566.55 0.45%
solanaSOL/USD
$ 145.85 1.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.580778 1.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,540.55 2.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104482 2.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.60%

Mexicaanse drugskartels gebruiken Bitcoin, Ethereum, Monero en USDT om belangrijke fentanyl-ingrediënten te verwerven: Amerikaanse regelgevers

Image

Recentelijk is gebleken dat drugskartels in Mexico cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere digitale activa gebruiken om belangrijke ingrediënten te kopen voor de productie van het gevaarlijke synthetische opioïde fentanyl. Dit komt naar voren uit een nieuw rapport van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), een toezichthouder van het Amerikaanse Ministerie van Financiën die zich bezighoudt met het bestrijden van witwassen van geld en financiering van terrorisme.

Naast Bitcoin en Ethereum maken de kartels ook gebruik van transacties met de bekende stablecoin USDT en de privacycoin Monero (XMR) onder andere crypto-activa. FinCEN meldt dat de drugskartels crypto versturen naar personen die gelieerd zijn aan Chinese leveranciers of naar tussenpersonen met digitale portefeuilles bij virtuele activadienstverleners.

Het gebruik van crypto is echter niet exclusief: de toezichthouder benadrukt ook dat de kartels afhankelijk zijn van banken, geldservicebedrijven (MSB’s) en online betalingsverwerkers om materialen voor de productie van fentanyl te verkrijgen. Veel van deze transacties worden verwerkt in dollars via Amerikaanse correspondentbanken, binnenlandse online betalingsverwerkers en agenten van Amerikaanse MSB’s in Mexico en China.

Lees ook  Tophandelaar waarschuwt dat Solana er verschrikkelijk uitziet en zegt dat SOL tegen Bitcoin een top vormt.

Daarnaast maken de drugskartels gebruik van nepbedrijven die opgezet zijn om legitieme Chinese exporteurs en Mexicaanse importeurs te imiteren, volgens FinCEN.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is gebaseerd op eigen perspectief.*

Het bericht werd voor het eerst gepubliceerd op The Daily Hodl.

Scroll naar boven