bitcoinBTC/USD
$ 62,767.82 1.34%
ethereumETH/USD
$ 2,541.49 2.51%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 566.55 0.45%
solanaSOL/USD
$ 145.85 1.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.580778 1.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,540.55 2.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104482 2.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.60%

Consensys zegt dat SEC het onderzoek naar Ethereum beëindigt, zal geen handhavingsmaatregelen nemen tegen het blockchainbedrijf

Image

Groot nieuws uit de wereld van cryptocurrency en blockchain! Het blockchain ontwikkelingsbedrijf Consensys heeft aangekondigd dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) het onderzoek naar Ethereum 2.0 heeft afgesloten. Dit onderzoek draaide om de vraag of Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency op de markt, gezien kan worden als een security.

In april kreeg Consensys een Wells Notice van de SEC waarin stond dat de toezichthouder van plan was juridische stappen te ondernemen tegen het bedrijf vanwege de MetaMask wallet. Deze wallet stelt gebruikers in staat om ETH en andere cryptocurrencies zelf te bewaren. Consensys heeft hierop gereageerd door een rechtszaak aan te spannen tegen de SEC en te betogen dat Ethereum een commodity is en daarom buiten het bereik van de toezichthouder op effecten valt.

Lees ook  Analist zegt dat Bitcoin klaar lijkt om laatste verticale punt van parabolische trend te bereiken - Hier is zijn visie

In een recente verklaring laat Consensys weten dat de SEC het onderzoek en de handhavingsactie niet verder zal voortzetten. Dit goede nieuws volgt op de goedkeuring van de verkoop van spot Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF’s) door de SEC vorige maand.

Hoewel Consensys blij is met deze beslissing van de SEC, benadrukken ze dat de strijd nog niet voorbij is. Het bedrijf zegt: “Terwijl we verheugd zijn over de beslissing van de SEC om zich terug te trekken op Ethereum, is er meer werk te doen om crypto in de Verenigde Staten te beschermen.” Consensys roept op tot meer regelgevende duidelijkheid voor de sector die cruciaal is voor talloze nieuwe technologieën en innovaties.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter informatief vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven