bitcoinBTC/USD
$ 62,995.88 3.99%
ethereumETH/USD
$ 2,471.79 5.68%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 564.67 2.64%
solanaSOL/USD
$ 142.53 8.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588076 1.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,470.70 5.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105068 2.67%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.27%

Solana Lege Glazen: BEER Munt Sputtert 70% In Mogelijke Rug Pull

Image

De wereld van memecoins wordt weer eens opgeschud door een turbulent verhaal onthuld op de Solana blockchain, met name over de BEER-munt. De afgelopen weken kwam BEER plotseling in de schijnwerpers te staan, maar maakte een dramatische prijsval mee die zorgen veroorzaakte over de inherente volatiliteit en risico’s van deze op internet gebaseerde tokens.

De wilde rit van BEER begon als een typisch memecoin-verhaal: een toename in populariteit voortgestuwd door online hype en gemeenschapsenthousiasme. Echter, achter deze euforie school een potentieel gevaar – de overmatige invloed van grote tokenhouders, ook wel bekend als “walvissen”.

Toen enkele walvissen besloten om hun munten te verkopen, leidde dit tot een kettingreactie. De prijs van BEER kelderde met maar liefst 70% in slechts een paar uur, waardoor de token van ongeveer $0,0003 naar $0,0001 daalde.

De angst voor een “rug pull” – waarbij ontwikkelaars een memecoin lanceren, de prijs opdrijven via marketing en vervolgens verdwijnen met de investeringsfondsen – verspreidde zich snel. Het BEER-team ontkende echter krachtig dat het hier om ging, maar het incident onderstreepte hoe kwetsbaar memecoins zijn voor manipulatie door grote houders.

In tegenstelling tot gevestigde cryptocurrencies met diverse eigendomsstructuren, hebben memecoins vaak een hoog percentage tokens in handen van een kleine groep mensen. Dit schept een situatie waarin enkele walvissen de prijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden, met extreme volatiliteit tot gevolg.

Lees ook  BlockDAG X1 Miner App Beta Lancering Leidt tot Innovatie in de Crypto Sector met SEC ETH FTF Goedkeuring

Gelukkig herstelde de tokenprijs zich gedeeltelijk na de initiële verkoopgolf voor sommige BEER-houders. Maar de schade was al aangericht. Dit incident fungeerde als een harde les over de risico’s van het handelen in memecoins.

BEER wordt momenteel verhandeld op $0,00026, bijna 40% lager dan vóór de crash, met een zweem van onzekerheid die blijft hangen. Het blijft onduidelijk wie de verkoopgolf heeft veroorzaakt, aangezien het BEER-team de schuld legt bij presale-investeerders.

De BEER-episode belicht ook de dubbelzinnige aard van de groeiende memecoin-scene op Solana. Solana, bekend om zijn snellere transacties in vergelijking met Ethereum, is een broedplaats geworden voor memecoin-ontwikkelaars.

De mogelijkheid om tokens op Solana te lanceren heeft een golf van nieuwe projecten aangetrokken, maar heeft ook mogelijk geleid tot een oververzadigde markt. Dit, samen met het gebrek aan intrinsieke waarde voor veel memecoins, creëert een speculatieve koorts waar prijsbewegingen meer gedreven worden door hype dan door werkelijke waarde.

*Disclaimer: Het bovenstaande artikel is geschreven vanuit ons perspectief en geeft geen financieel advies.*

Scroll naar boven