bitcoinBTC/USD
$ 63,282.96 0.32%
ethereumETH/USD
$ 2,550.38 3.31%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 569.64 0.48%
solanaSOL/USD
$ 147.71 2.85%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588247 0.27%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,548.62 3.27%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105817 0.22%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 1.90%

Ruimte en tijd ontladen Sub-Second ZK Prover onder Open Source Licentie

Image

Vandaag heeft Space and Time (SxT), de Verifiable Compute Layer voor AI x Blockchain, Proof of SQL gelanceerd, een geavanceerde zero-knowledge prover voor gegevensverwerking, op GitHub.

Proof of SQL is een nieuw ZK-bewijs ontwikkeld door SxT, dat cryptografisch garandeert dat SQL-databasequeries correct zijn uitgevoerd op ongewijzigde gegevens. Hiermee kunnen ontwikkelaars zowel onchain- als offchain datasets vertrouwensloos berekenen en het resultaat just-in-time teruggeven aan hun smart contract tijdens een transactie, waardoor meer geavanceerde DeFi-protocols met op gegevens gebaseerde smart contracts ondersteund worden.

Na een alfa-release in augustus voor een selecte groep SxT-klanten, is Proof of SQL nu publiekelijk beschikbaar op GitHub. Communityleden kunnen vertrouwensloze queries uitvoeren op SxT in de Space and Time Studio, en ontwikkelaars kunnen het repository rechtstreeks downloaden van GitHub.

Proof of SQL is de eerste ZK-prover die in sub-seconden kan draaien. Uit recente benchmarks uitgevoerd door het cryptografische team van SxT blijkt dat het protocol analytische queries kan uitvoeren over 100k-rijtabellen in minder dan een seconde op een enkele GPU, en aggregaten kan maken over miljoenen rijen geïndexeerde data binnen de Ethereum bloktijd op een enkele NVIDIA T4.

Lees ook  Bitcoin transacties pieken naar recordhoogtes na halvering: Runes Protocol leidt de weg

In vergelijking met gegeneraliseerde zkVM’s en co-processors, biedt Proof of SQL een aanzienlijk prestatiegerichtere architectuur voor de verwerking van grote hoeveelheden data. Het kan worden geïntegreerd met zkVM’s om verifieerbare brondata te leveren waar willekeurige code over kan worden uitgevoerd.

Disclaimer: Wij geven geen financieel advies. Deze post reflecteert onze eigen mening.

Voor meer informatie over Space and Time, bezoek hun website en volg ze op Twitter, Discord, Telegram, LinkedIn en YouTube.

Voor mediavragen, neem contact op met Catherine Daly via [email protected].

Scroll naar boven