bitcoinBTC/USD
$ 62,995.88 3.99%
ethereumETH/USD
$ 2,471.79 5.68%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 564.67 2.64%
solanaSOL/USD
$ 142.53 8.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588076 1.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,470.70 5.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105068 2.67%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.27%

Crypto oplichters richten zich op Canadezen op dating apps, resulterend in enorme financiële verliezen

Image

Deze zomer zijn crypto-oplichters agressief gericht op Canadezen via datingapps en websites, resulterend in aanzienlijke financiële verliezen voor mensen die op zoek zijn naar liefde.

Het Canadian Anti-Fraud Centre (CAFC) heeft een toename vastgesteld in twee specifieke vormen van crypto-oplichting die Canadezen targeten: romantische oplichting, ook wel bekend als varkensslachting, en investeringsoplichting.

Als reactie hierop hebben de CAFC en de Canadian Investment Regulatory Organization (CIRO) een gezamenlijke waarschuwing uitgegeven over deze geavanceerde oplichtingspraktijken, “vooral die met uitgebreide online communicatie.”

Oplichters benaderen potentiële slachtoffers meestal via datingsites en overtuigen hen om over te schakelen naar privéberichtendiensten.

Autoriteiten waarschuwen Canadezen om verdacht te zijn tegenover individuen die praten over crypto-handel of investeringen.

“Oplichters kunnen proberen bevriend te raken met het slachtoffer, een online romance ontwikkelen of zich voordoen als legitieme investeringsadviseurs.” De waarschuwing zegt: “Na verloop van tijd zal de oplichter voorstellen te investeren in een kans, vaak met crypto-activa.”

Slachtoffers worden vaak verleid tot crypto-investeringsregelingen die onrealistische rendementen beloven.

Ze worden doorverwezen naar frauduleuze beleggingsplatforms die door oplichters zijn opgezet.

In eerste instantie kunnen slachtoffers kleine bedragen opnemen om het schema legitiem te laten lijken, maar uiteindelijk worden hun fondsen geblokkeerd zodra hun identiteit is gecompromitteerd.

Lees ook  Shiba Inu-gemeenschap in vuur en vlam door speculatie, cryptisch bericht wijst op aanstaande doorbraak te midden van stierenmarkt

Canadezen worden aangemoedigd om dergelijke frauduleuze incidenten te melden aan CIRO, CAFC en de lokale politie.

In 2023 verloren Canadezen $ 309,4 miljoen aan bekende beleggingszwendel, waarvan $ 172 miljoen alleen al afkomstig was van oplichting via sociale media.

Canada bereidt zich voor om tegen 2026 het internationale Crypto-Asset Reporting Framework (CARF) in te voeren voor belastingheffing, zoals uiteengezet in een aanvulling op de jaarlijkse begroting van 2024.

Het CARF zal nieuwe rapportagevereisten introduceren voor crypto-asset serviceproviders (CASPs), zoals cryptobeurzen, makelaars, dealers en exploitanten van geldautomaten, zowel individuen als bedrijven.

Het rapport vermeldt “stablecoins, derivaten uitgegeven in de vorm van een crypto-activum, en bepaalde niet-fungibele tokens” als voorbeelden van crypto-activa.

“Crypto-asset serviceproviders zouden verplicht zijn om informatie te verkrijgen en te rapporteren over elk van hun klanten, inclusief naam, adres, geboortedatum, jurisdictie(s) van verblijf, en belastingidentificatienummers voor elke jurisdictie van verblijf”, aldus het rapport.

*Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en reflecteert slechts het persoonlijke perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven