bitcoinBTC/USD
$ 62,896.85 0.13%
ethereumETH/USD
$ 2,541.34 3.59%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 567.87 0.85%
solanaSOL/USD
$ 145.37 2.36%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.582454 0.18%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.00 3.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104328 0.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.49 2.74%

Voormalig Coinbase-executive Balaji Srinivasan bekritiseert het ‘onvoorspelbare monetaire beleid’ van de Federal Reserve – Dit is waarom

Image

Als voormalig chief technology officer van Coinbase is Balaji Srinivasan duidelijk geen voorstander van de Amerikaanse Federal Reserve.

Op het sociale mediaplatform X benadrukt Srinivasan dat de Fed staat voor “onvoorspelbaar monetair beleid”, in tegenstelling tot Bitcoin (BTC) dat hij beschrijft als “voorspelbaar monetair beleid.”

Volgens Srinivasan zou een grafiek van Bitcoin’s voorspelde uitgifte versus werkelijke uitgifte over de afgelopen 15 jaar perfect op elkaar aansluiten. Deze voorspelbaarheid is volgens hem net zo belangrijk als de schaarste van de valuta zelf.

Hij bekritiseert de Fed voor het veroorzaken van onzekerheid en volatiliteit op de markten door tarieven te kiezen gebaseerd op gedateerde gegevens en politieke belangen.

Naast Srinivasan uiten ook bepaalde Amerikaanse politici wantrouwen jegens de Fed en willen zij de macht van de centrale bank beperken. Onlangs keurde het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel goed dat de Fed zou verhinderen om een centrale bank digitale valuta (CBDC) uit te geven zonder goedkeuring van het Congres.

Lees ook  AI-tokens verslaan Bitcoin - Nieuwe favoriet op de cryptomarkt

Het wetsvoorstel genaamd de CBDC Anti-Surveillance State Act, gesponsord door Republikeinse Majority Whip Tom Emmer, is bedoeld om de privacyrechten van Amerikanen te beschermen en de controle over het digitale valutabeleid in handen te houden van het Amerikaanse volk.

In maart heeft Fed-voorzitter Jerome Powell verklaard dat de organisatie “nu nergens in de buurt was” om het aannemen van een CBDC aan te bevelen of te adopteren.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert enkel het perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven