bitcoinBTC/USD
$ 63,580.03 1.66%
ethereumETH/USD
$ 2,546.11 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999984 0.09%
bnbBNB/USD
$ 569.53 2.12%
solanaSOL/USD
$ 150.72 8.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999799 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.586533 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.05 4.88%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106351 1.82%
the-open-networkTON/USD
$ 5.71 1.29%

Bitcoin White Paper opnieuw geüpload naar Bitcoin.org na mislukte Satoshi-claim van Craig Wright

Image

Welkom terug bij onze blog, waar we je op de hoogte houden van het laatste nieuws en ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency! Vandaag hebben we het over het Bitcoin-whitepaper dat opnieuw is geüpload naar de Bitcoin.org-website, nadat Craig Wright’s claim om Satoshi Nakamoto te zijn, de maker van Bitcoin, werd weerlegd door de rechtbank.

De beheerder van Bitcoin.org, Hennadii Stepanov, heeft aangekondigd dat het Bitcoin-whitepaper weer beschikbaar is voor het publiek door een link naar de PDF te delen op platform X. Eerder moest de toegang tot het whitepaper worden beperkt voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk vanwege juridische redenen.

In plaats van de PDF toonde de website een krachtig citaat van Satoshi Nakamoto: “Het maakt gebruik van de aard van informatie die gemakkelijk te verspreiden is, maar moeilijk te onderdrukken.” Een herinnering aan de veerkracht van de cryptocurrency-community.

Lees ook  Wordt Cardano de volgende Solana? Institutionele investeerders eisen blootstelling aan ADA op

Craig Wright spande eerder met succes rechtszaken aan tegen verschillende partijen, waaronder Cobra, de anonieme beheerder van Bitcoin.org. Echter, recente ontwikkelingen tonen aan dat Wright’s beweringen dat hij Satoshi Nakamoto is en het whitepaper heeft geschreven, weerlegd zijn.

Hoewel Wright een Amerikaans copyright had aangevraagd voor het Bitcoin-whitepaper, hebben recente juridische stappen van de Crypto Open Patent Alliance (COPA) zijn beweringen betwist. De rechter heeft geoordeeld dat Wright betrokken was bij frauduleuze praktijken en zijn activa zijn bevroren om te voorkomen dat hij gerechtskosten ontloopt.

Het Bitcoin-whitepaper valt nu onder een MIT open-source licentie, waardoor het voor iedereen mogelijk is om de code te hergebruiken en aan te passen voor verschillende doeleinden.

Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert slechts ons eigen perspectief.
Scroll naar boven