bitcoinBTC/USD
$ 62,767.82 1.34%
ethereumETH/USD
$ 2,541.49 2.51%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 566.55 0.45%
solanaSOL/USD
$ 145.85 1.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.580778 1.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,540.55 2.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104482 2.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.60%

Aanklagers zoeken tot 7 jaar celstraf voor voormalig FTX Executive Ryan Salame in Crypto Fraudezaak

Image

Het lijkt erop dat voormalig FTX-topman Ryan Salame een zware straf te wachten staat. Amerikaanse aanklagers streven naar een gevangenisstraf van vijf tot zeven jaar voor Salame, die naar verluidt betrokken was bij het instorten van de FTX-crypto-uitwisseling als medeplichtige van FTX-medeoprichter Sam “SBF” Bankman-Fried.

Op 21 mei dienden aanklagers een strafmaat-memo in bij een federale rechtbank in Manhattan. Ze vragen om een strenge straf voor Salame, die schuld heeft bekend aan ernstige misdaden met betrekking tot het misbruik van fondsen van FTX-beleggers.

Volgens de aanklagers moeten Salame’s misdaden streng worden bestraft, gezien de ernst van de situatie. Daar zijn de advocaten van Salame het niet mee eens, zij bepleiten niet meer dan 18 maanden gevangenisstraf.

De aanklagers benadrukken dat de schending van campagnefinanciering en het ongelicenseerde bedrijf voor geldovermakingen enorme gevolgen hebben gehad. Zo zou er meer dan $1 miljard zijn uitgewisseld zonder adequaat toezicht.

Lees ook  VARA in de VAE presenteert plan om regelgevende kosten te verlichten voor kleine crypto bedrijven tijdens de Paris Blockchain Week.

Salame, die hielp bij het verduisteren van $10 miljard aan gebruikersfondsen, staat gepland voor veroordeling op 28 mei. Aanklagers stellen dat alleen een significante gevangenisstraf voldoende zal zijn om de beklaagde en anderen af te schrikken en respect voor de wet te bevorderen.

Op 1 april werd SBF al veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf, na schuldig te zijn bevonden aan zeven misdrijfaanklachten. Salame is de eerste medeplichtige van SBF die voor de rechter zal verschijnen.

Er zijn nog andere betrokkenen bij het FTX-schandaal die moeten worden veroordeeld, waaronder Caroline Ellison, Nishad Singh en Gary Wang.

Ondertussen werken Amerikaanse wetgevers aan een wetsvoorstel om de rollen van financiële toezichthouders bij het beheer van digitale activa te verduidelijken, met als doel om toekomstige incidenten zoals bij FTX te voorkomen.

Let op: Dit artikel is puur informatief vanuit ons eigen perspectief en biedt geen financieel advies.

Scroll naar boven