bitcoinBTC/USD
$ 63,319.97 2.20%
ethereumETH/USD
$ 2,545.68 4.61%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 571.60 3.21%
solanaSOL/USD
$ 150.90 8.89%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99998 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.589293 1.19%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.41 4.63%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106516 2.10%
the-open-networkTON/USD
$ 5.73 0.18%

Toncoin Tsunami: $1 miljard Walactiviteit schudt prijs op – Wat volgt er?

Image

De afgelopen tijd is er een opmerkelijke toename geweest in de activiteit van grote investeerders, oftewel “walvissen”, op het Toncoin (TON) netwerk. Ondanks deze drukte zien analisten dat de prijs van Toncoin mogelijk ruigere wateren tegemoet gaat. Zorgen worden geuit over de verzwakkende technische indicatoren van de cryptocurrency en de mogelijke doorbraak van een belangrijk ondersteuningsniveau.

Volgens een recent rapport van Joao Wedson, een crypto-analist bij CryptoQuant, is er een aanzienlijke toename in walvisactiviteit op het Toncoin-netwerk waargenomen. Transacties van meer dan 100.000 TON (ongeveer gelijk aan $645.000 tegen de huidige prijzen) hebben in de afgelopen weken een verbazingwekkende $1 miljard bereikt. Dit duidt erop dat grote houders actief grote hoeveelheden TON verplaatsen, maar het doel achter deze bewegingen blijft nog onduidelijk.

Ondanks dat de walvissen voor opschudding zorgen, stelt Wedson dat dit niet noodzakelijk betekent dat de prijs van TON vlot zal verlopen. Hoewel grote transacties het volume van het netwerk domineren (meer dan 50%), lijkt hun invloed op de prijs verwaarloosbaar te zijn. Aan de andere kant dragen kleinere transacties, hoewel ze de meerderheid van de totale activiteit vormen, aanzienlijk minder bij aan het totale volume.

Lees ook  Binance-oprichter CZ riskeert 36 maanden gevangenisstraf na oproep van Amerikaanse aanklagers voor veroordeling

Toncoin vertoont tekenen van zwakte ondanks de toename in walvisactiviteit. Opmerkelijk genoeg is TON recentelijk gezakt onder zijn 20-daagse Exponential Moving Average (EMA), een technische indicator die gebruikt wordt om kortetermijntrends te meten. Dit duidt erop dat de gemiddelde prijs van TON gedurende de afgelopen 20 dagen een neerwaartse trend heeft ervaren, wat wijst op toenemende verkoopdruk.

De technische indicatoren voor TON vertonen rode vlaggen. Als de prijs het ondersteuningsniveau van zijn stijgende kanaal doorbreekt, kan een daling naar $5,70 een reële mogelijkheid zijn.

De huidige situatie omtrent Toncoin brengt een dilemma met zich mee voor investeerders. De aanzienlijke walvisactiviteit hint naar mogelijk bullish sentiment, maar de technische indicatoren schetsen een somber beeld.

De cruciale vraag is: accumuleren de walvissen of verdelen ze? Als ze aan het opbouwen zijn, kan dit een koopkans bieden voordat de prijs herstelt. Echter, als ze bezig zijn met verkopen, kan dit een voorteken zijn van problemen op komst.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en is louter informatief vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven