bitcoinBTC/USD
$ 63,372.98 2.08%
ethereumETH/USD
$ 2,469.58 2.76%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.14%
bnbBNB/USD
$ 565.96 0.90%
solanaSOL/USD
$ 143.58 4.08%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.585749 0.19%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,467.62 2.74%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10509 0.90%
the-open-networkTON/USD
$ 5.73 0.93%

Binance ontwikkelt tegengif om groeiende adresvergiftiging oplichting te bestrijden.

Image

Hey crypto-liefhebbers! Vandaag hebben de beveiligingsexperts van Binance iets interessants ontwikkeld om een veelvoorkomende oplichtingspraktijk aan te pakken, namelijk adresvergiftiging. Deze vorm van oplichting misleidt investeerders om geld naar frauduleuze adressen te sturen. Maar gelukkig heeft het team van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs een oplossing bedacht!

Het algoritme dat ze hebben ontwikkeld, heeft miljoenen vergiftigde cryptoadressen opgespoord en gemarkeerd. Hierdoor kunnen gebruikers worden gewaarschuwd voordat ze geld overmaken naar criminelen. De Binance-beveiligingsexperts hebben meer dan 13,4 miljoen vervalste adressen op BNB Smart Chain en 1,68 miljoen op Ethereum geïdentificeerd.

Adresvergiftiging vindt plaats wanneer oplichters een kleine hoeveelheid digitale activa naar een portemonnee sturen die sterk lijkt op het adres van het slachtoffer. Hierdoor kan het slachtoffer per ongeluk geld naar de oplichter sturen. Het algoritme van Binance spoort deze vervalste adressen op door verdachte transacties te identificeren en te koppelen aan mogelijke slachtoffers.

De samenwerking met Web3-beveiligingsbedrijf HashDit heeft ervoor gezorgd dat deze vervalste adressen worden bijgehouden in een database, waardoor de bescherming van de crypto-industrie wordt versterkt. Verschillende cryptocurrency-serviceproviders maken al gebruik van deze technologie om gebruikers te waarschuwen voor mogelijke oplichting.

Lees ook  Solana Memecoin Trump Fired Biden (TRUMPBID) Zal 17.000% Stijgen Vóór Eerste CEX-lijst, Terwijl SHIB en Dogecoin Achterblijven

Het belang van dit preventieve algoritme werd onlangs benadrukt toen een handelaar $68 miljoen verloor aan een adresvergiftigingsoplichting. Gelukkig heeft de dief het geld uiteindelijk teruggegeven, na on-chain-onderzoekers die zijn mogelijke IP-adressen hadden getraceerd.

Hoewel adresvergiftiging misschien vermijdbaar lijkt, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het controleren van adressen voordat je een transactie uitvoert. Oplichters kunnen slimme trucs gebruiken, zoals het genereren van vergelijkbare adressen om verwarring te zaaien.

Dit zijn interessante ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency-beveiliging, en het is goed om te zien dat er actie wordt ondernomen om investeerders te beschermen tegen oplichting. Blijf veilig en wees alert!

*Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op eigen perspectief en vormt geen financieel advies.*

Scroll naar boven