bitcoinBTC/USD
$ 62,944.86 0.31%
ethereumETH/USD
$ 2,548.21 3.31%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.12%
bnbBNB/USD
$ 568.21 0.18%
solanaSOL/USD
$ 147.16 2.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.13%
xrpXRP/USD
$ 0.586072 1.22%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.49 3.27%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105306 0.75%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.30%

Crypto Exchange Kraken overweegt om ondersteuning voor de top Stablecoin USDT in de EU stop te zetten: Rapport

Image

De in San Francisco gevestigde crypto-beurs Kraken overweegt om de ondersteuning voor de stablecoin USDT in de Europese Unie stop te zetten, volgens een rapport van Bloomberg. Het bedrijf bekijkt actief of ze nog langer de door Tether uitgegeven stablecoin in Europa zullen blijven ondersteunen.

Europese organisaties die zich bezighouden met digitale activahandel en denktanks hebben gewaarschuwd dat de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) van de EU mogelijk de grootste stablecoins op basis van handelsvolume zou kunnen verbieden. MiCA is de aankomende wetgeving van de EU die regels gaat bevatten met betrekking tot toezicht, consumentenbescherming en milieubescherming van crypto-activa. Ook zullen er maatregelen zijn gericht op het voorkomen van financiële misdrijven zoals marktmanipulatie, witwassen van geld en financiering van terrorisme. De wet zal naar verwachting in december 2024 van kracht worden.

Lees ook  Cryptoportemonnee MetaMask kondigt enorme groei van 55% in gebruikers aan tussen september en januari

USDT is momenteel de grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie en streeft naar een 1:1 koppeling met de Amerikaanse dollar. Marcus Hughes, de wereldwijde hoofdregelgevingsstrategie van Kraken, heeft aangegeven dat het aanbod van stablecoins van het bedrijf aan verandering onderhevig is.

“We plannen voor allerlei mogelijke scenario’s, inclusief situaties waarin het niet langer haalbaar is om specifieke tokens zoals USDT te ondersteunen. We bekijken dit actief en zodra de situatie duidelijker wordt, zullen we definitieve beslissingen nemen.”

Hughes heeft aan toegegeven dat het waarschijnlijk is dat het aantal stablecoins dat Kraken momenteel in Europa aanbiedt, zal worden verminderd.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is geschreven vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven