bitcoinBTC/USD
$ 62,626.78 3.55%
ethereumETH/USD
$ 2,438.12 1.68%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 576.42 2.54%
solanaSOL/USD
$ 145.37 3.68%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.537561 0.57%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,437.27 1.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.110375 2.69%
tronTRX/USD
$ 0.159184 0.68%

Nigeriaanse rechtbank zegt dat gedetineerde crypto-executive terecht kan staan als vertegenwoordiger van Binance: verslag

Image

**Nigeriaanse rechtbank oordeelt: Gedetineerde crypto-executive mag Binance vertegenwoordigen**

Een Nigeriaanse rechtbank heeft besloten dat een vastgehouden Binance-executive officieel mag optreden als vertegenwoordiger van het crypto exchange platform.

Volgens een recent rapport van Reuters heeft de rechter in Nigeria bepaald dat de Amerikaanse staatsburger Tigran Gambaryan – chief financial compliance officer bij Binance – namens de grootste crypto exchange ter wereld mag optreden in de lopende zaak van belastingontduiking en witwassen van geld tegen het bedrijf.

De rechter houdt Gambaryan verantwoordelijk vanwege zijn positie als compliance-officer bij Binance, aldus het rapport.

Gambaryan werd aanvankelijk in april vastgehouden door de Nigeriaanse autoriteiten en beschuldigd van witwassen van geld en belastingontduiking.

Bijna een week later werd Gambaryan aangeklaagd voor vijf feiten en pleitte hij onschuldig. Zijn aanklachten omvatten het opereren zonder vergunning, belastingontduiking, onwettig onderhandelen over buitenlandse valutakoersen en het verhullen van de herkomst van gelden.

Lees ook  Schuld van de VS stijgt met $876 miljard in zes maanden terwijl voormalig CIA-directeur zegt dat balans van Amerika een bedreiging vormt voor nationale veiligheid.

Eerder deze maand eiste Binance chief executive Richard Teng dat Nigeria Gamabaryan vrijlaat en zei dat het bedrijf zou samenwerken met Nigeria om de belastingkwesties op te lossen.

*”Laat Tigran terugkeren naar zijn familie en Binance zal werken via hetzelfde proces dat we al meer dan 600 keer vrijwillig hebben uitgevoerd met de rechtshandhaving van Nigeria. We zullen altijd samenwerken om onschuldige gebruikers te beschermen, en slechte actoren zijn niet welkom op ons platform,”* verklaarde Teng.

*Disclaimer: Dit artikel bevat informatie gebaseerd op nieuwsberichten en we geven geen financieel advies.*

Scroll naar boven