bitcoinBTC/USD
$ 62,755.81 0.90%
ethereumETH/USD
$ 2,454.98 1.72%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.04%
bnbBNB/USD
$ 568.55 1.09%
solanaSOL/USD
$ 146.49 2.40%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.535329 0.83%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,452.38 1.71%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.112474 2.97%
the-open-networkTON/USD
$ 5.28 0.85%

Ethereum’s Ether Voorraad Wordt Inflatoir Voor het Eerst Sinds Fusie met Dencun Upgrade

Image

Na de langverwachte Dencun-upgrade heeft Ethereum een interessante verandering gezien in de dynamiek van zijn Ether-voorraad, waarbij nu geen deflatoire tendensen meer te zien zijn.

Volgens gegevens van CryptoQuant is de totale hoeveelheid Ether licht gestegen van 120 miljoen op 12 maart tot 120,1 miljoen op 7 mei, wat de eerste hint van inflatie markeert sinds de Overgang in september 2022.

De Overgang was een belangrijke mijlpaal voor Ethereum, aangezien het netwerk overstapte van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensusmodel.

Deze overgang omvatte een mechanisme om transactiekosten te verbranden, wat in eerste instantie leidde tot een afname van de voorraad Ether.

Sinds de implementatie van de Overgang is er al meer dan 419.713 ETH permanent uit omloop gehaald, gebaseerd op data van ultrasound.money.

Echter, met de recente Dencun-upgrade zijn de gemiddelde transactiekosten met vier keer verlaagd, ondanks een gelijkblijvend niveau van netwerkactiviteit.

Deze kostenverlaging heeft geleid tot minder verbrande Ether, wat heeft bijgedragen aan de toename van de totale voorraad.

Lees ook  Prijsactie van BTC negeert rally in de Japanse en Amerikaanse aandelenmarkt

Volgens een rapport van CryptoQuant van 8 mei, heeft “De Dencun-upgrade ETH opnieuw inflatoir gemaakt, mogelijk het einde van het verhaal van ‘Ultrasound geld’, omdat er nu structureel minder transactiekosten worden verbrand op Ethereum, wat het deflatoire effect wegneemt en de totale voorraad ETH niet meer verlaagt om het deflatoir te houden.”

Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, benadrukte op 9 mei dat het verlies van de deflatoire status niet van essentieel belang is voor het bredere ecosysteem van Ethereum.

Hoewel deze verandering wijst op een verschuiving in de economische dynamiek van Ether, tast het niet de fundamentele voordelen aan van het Ethereum-netwerk, vooral niet als het gaat om gedecentraliseerde applicaties (DApps).

Hoewel het idee van ‘Ultrasound geld’ misschien minder relevant wordt, blijven de kerneigenschappen en innovaties van Ethereum op het gebied van gedecentraliseerde oplossingen solide.

Let op: Wij geven geen financieel advies. Dit artikel is enkel bedoeld om informatie te verstrekken vanuit ons eigen perspectief.

Scroll naar boven