bitcoinBTC/USD
$ 63,881.12 3.18%
ethereumETH/USD
$ 2,547.64 5.73%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.13%
bnbBNB/USD
$ 574.73 2.75%
solanaSOL/USD
$ 148.49 7.41%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.15%
xrpXRP/USD
$ 0.591075 1.01%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.54 5.72%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106969 2.85%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 0.53%

CEO van JPMorgan Onyx bekritiseert openbare blockchains voor grote transacties

Image

Tijdens een recente discussie op de BIS Innovation Summit op 7 mei heeft Umar Farooq, CEO van JPMorgan’s Onyx blockchain-gebaseerd betalingsplatform, kritiek geuit op openbare blockchains als het gaat om het verwerken van grote transacties.

Farooq reageerde op het Unified Ledger-concept dat geïntroduceerd werd door de Bank for International Settlements (BIS). Dit concept is bedoeld om geldstromen van centrale banken, getokeniseerde stortingen en digitale activa op zijn netwerk te vergemakkelijken.

Hij wees op de risico’s die gepaard gaan met openbare blockchains, zoals een gebrek aan verantwoordingsplicht wanneer aanzienlijke transacties mislukken.

Terwijl hij openbare blockchains bekritiseerde, leidt Farooq een platform dat werkt als een privé, toestemmingsversie van Ethereum, de op één na grootste openbare blockchain.

Farooq uitte ook kritiek op de stimuleringsstructuren van cryptocurrencies op openbare blockchains, die volgens hem zijn ontworpen om het aantal gebruikers en dus de prijs van de munten te verhogen.

Hij suggereerde dat blockchains zouden moeten evolueren om meer gezien te worden als een openbaar goed dan als instrumenten voor financieel gewin: “We moeten op een punt van evolutie komen waar de technologie begint te worden gezien als een openbaar goed in plaats van als een middel om te verrijken.”

Lees ook  Pepe eet Solana Memecoin zal met meer dan 19.000% stijgen voor beursnoteringen, terwijl Shiba Inu en Dogecoin worstelen.

Ondanks de voorkeur van JPMorgan voor private blockchain-oplossingen, lijken andere traditionele financiële instellingen de voorkeur te geven aan openbare blockchains voor asset tokenisatie.

Celisa Morin, voormalig vicepresident van platformdistributie bij Grayscale, stelde dat entiteiten zoals BlackRock steeds meer geïnteresseerd zijn in openbare blockchains voor deze doeleinden.

Met de groei van het gebruik van openbare blockchains in gedachten lanceerde BlackRock op 18 maart het $100 miljoen getokeniseerde “BUIDL” fonds op het Ethereum-netwerk. Nu, volgens Dune-gegevens, beheert het fonds meer dan $382 miljoen, waardoor het ‘s werelds grootste tokeniseringsfonds is.

*Disclaimer: Onze teksten geven geen financieel advies en zijn louter bedoeld ter informatie vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven