bitcoinBTC/USD
$ 62,112.64 0.34%
ethereumETH/USD
$ 2,433.86 0.22%
tetherUSDT/USD
$ 0.999562 0.02%
bnbBNB/USD
$ 584.83 2.60%
solanaSOL/USD
$ 142.88 0.41%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.529865 0.14%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,433.04 0.24%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.108839 1.14%
tronTRX/USD
$ 0.160362 2.98%

Chainlink gaat partnerschap aan met Rapid Addition om FIX-Native Adapter te lanceren voor verbeterde handel in digitale activa.

Image

Chainlink, een blockchain-orakelaanbieder, heeft aangekondigd een partnerschap aan te gaan met het FIX-connectiviteitsoplossingenbedrijf Rapid Addition om een FIX-native adapter te ontwikkelen. Het doel is om de handel in institutionele digitale activa te verbeteren.

Deze nieuwe ontwikkeling maakt gebruik van Chainlink’s Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP), dat ontworpen is om verschillende toepassingen te vergemakkelijken, zoals tokentransfers, gaming en gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Het project richt zich op het mogelijk maken van communicatie en interactie tussen banken en financiële instellingen met verschillende getokeniseerde activa. De ambitie is om sectoren zoals duurzame energie, koolstofkredieten en echte activa (RWAs) zoals onroerend goed, infrastructuur en verzamelobjecten te transformeren.

Vince Turcotte, Chainlink Labs’ business development lead voor Azië-Pacific, deelde zijn inzichten met Cointelegraph over de mogelijkheden van deze adapter. Hij benadrukte vooral de voordelen in het post-trade-proces, waarbij gesteld wordt dat het zal zorgen voor een enkele bron van waarheid voor handelsallocaties.

Lees ook  Roll1ng Thund3rz onthult Web3War® v3.0: Pionieren in de toekomst van gaming met Skill2Earn Dynamics

Turcotte benadrukte ook dat de adapter integratie in bestaande legacy-systemen mogelijk maakt, de efficiëntie verbetert door het verminderen van afwikkelingsfouten en afwijzingen.

De synergie tussen Chainlink en FIX stelt traditionele risico- en uitvoeringsplatforms in staat effectief te communiceren met opkomende op blockchain gebaseerde activatypen. Turcotte voorspelde dat digitale inheemse instellingen waarschijnlijk voorop zullen lopen bij het adopteren van deze integratie.

Hij noemde ook de kostenbesparingen voor vermogensbeheerders en hun klanten door gebruik te maken van een eenduidig en continu bijgewerkt platform voor afwikkelingsinstructies.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en is gebaseerd op eigen perspectief.*

Scroll naar boven