bitcoinBTC/USD
$ 62,897.85 0.15%
ethereumETH/USD
$ 2,529.45 4.33%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 568.00 1.09%
solanaSOL/USD
$ 147.57 5.11%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.582548 0.75%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,526.67 4.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105103 0.57%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.54%

Waarom één crypto-analist denkt dat een Ethereum ETF geen goedkeuring zal krijgen ondanks de ‘Altcoin Bull Market’

Image

Een bekende crypto-analist waarschuwt Ethereum (ETH) handelaren dat het niet waarschijnlijk is dat de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) snel goedkeuring zal geven aan een ETF voor ETH.

Cryptotrader Michaël van de Poppe deelt zijn inzichten met zijn 715.800 volgers op het sociale media platform X en adviseert handelaren om geduld te hebben wat betreft een ETH ETF.

“De goedkeuring van een Ethereum ETF zal waarschijnlijk niet plaatsvinden in mei. Echter, de markten onderschatten de mogelijkheid van goedkeuring in augustus, aangezien Ethereum nog steeds wordt verkocht. Ik geloof dat de kans op goedkeuring in augustus positief is, wat gunstig zal zijn voor Ethereum.”

Van de Poppe ziet de huidige onrust op de cryptomarkten als een kans voor crypto-investeerders.

“Je wilde Bitcoin kopen voor <$60.000. Je wilde Chainlink kopen voor <$15. Je wilde elke altcoin kopen tijdens een correctie. Echter, nu spelen emoties een rol en het sentiment voorspelt verdere dalingen, terwijl er nu kansen liggen. Misschien is dit niet wat je wilt horen, maar dit is het moment." De analist geeft de voorkeur aan het handelen in nieuwe altcoins boven de "oudere" munten. "Oudere munten leveren nog steeds teleurstellende rendementen op, zoals Polygon (MATIC) die momenteel op een dieptepunt zit. Het is interessant, maar het is de vraag of het de moeite waard is of dat een nieuwe munt meer winstgevendheid zal opleveren. Ikzelf richt me op nieuwe munten." MATIC staat momenteel 20% lager dan een maand geleden. Van de Poppe concludeert dat de meest recente data van het Federal Open Market Committee (FOMC) de stijging van Bitcoin (BTC) en een bredere altcoin bull run vandaag stimuleren. "Slechte economische gegevens -> DXY (US dollar index) omlaag, bovendien zal het argument voor kwartaalwinsten en renteverlagingen toenemen en daardoor zullen risicovolle activa een stijging doormaken. Bitcoin keert terug naar $61.600. FOMC was het dieptepunt voor de markten en de altcoin bullmarkt is begonnen.”

Lees ook  Derivatenreus CME Group legt basis voor lancering van Bitcoin-handel op de spotmarkt: Rapport

Op het moment van schrijven is BTC $61.702 waard, een stijging van 4% op de dag.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies, de informatie is puur gebaseerd op eigen perspectief.*

Scroll naar boven